3906

Проф. Рачев шокира: Ето точния час, в който удря бурята! Огласи и кога идат градушки и торнадо КАРТИ

Студеният фронт ще минава сравнително бавно. Ще започнат тези купесто-дъждовни облаци, за които всеки си мечтае, когато е голяма жега, но до сряда, каза климатологът

 

Доста от дамите са доволни от тези високи градуси напоследък, но някой започнаха да се оплакват. Затова днес ще има бури, вятър, валежи, но от 15 часа нататък за София, а малко по-късно и в останалата част на България. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев.

 

"Днес по морето ще се спукат от горещина, водата в морето прилича на чай", добави още климатологът, който съветва летуващите, все пак, да бъдат внимателни със събирането на тен, особено в най-горещите часове от деня.

 

"Студеният фронт ще минава сравнително бавно. Ще започнат тези купесто-дъждовни облаци, за които всеки си мечтае, когато е голяма жега, но до сряда.

Събота, неделя, понеделник отново ще има високи, високи температури и от петък започва поредната вълна на топла и гореща седмица. Температурите отново ще достигнат до 37-38 градуса", допълни проф. Рачев в сутрешния блок на bTV.

В Асеновград ще превали, но и там има ужасна и крещяща нужда от валежи. После обаче, отново влизаме в зоната от 35-36 градуса.

 

"На морето да чакат не дъжд, а само прелитане на коктейли. Морето е много топло.

И сега няма да даваме съвети какви коктейли, защото във фейсбук ще ни разсипят. Едни искат бира, други - мента, трети - бира и мента", каза проф. Рачев.

 

 

В Ловеч на няколко пъти през изминалите две седмици градът пострада. Градусите са високи, но има преминаване на един студен фронт.

Проф. Рачев огласи идат ли градушки и смъртоносно торнадо

Предупреждението е за силен вятър. "Приберете си саксиите и гащите и си затворете прозорците!", предупреди климатологът.

 

 

В Монтана ще захладнее, ще завали. И от уикенда отново топла вълна.

 

"Като цяло юли е най-топлия месец във вътрешното разпределение на температурите. Количеството валежи ще са с малко по-висок процент от нормалното, но не е нещо, което не сме виждали.

И накрая имам една много важна молба към възрастните ни съграждани, а и не само към тях - стойте на дебела сянка и пийте айрянче, с повече солчица. А и малко мента да се сложи, не е чак толкова страшно", каза проф. Рачев.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?