49

Проф. Рачев с поразителна прогноза, важно съобщение за шофьорите и съвет за визия тип "зелка"

“Времето остава слънчево и през следващата седмица, дори ако погледнем и след това. Слънчева и чудесна есен ни очаква. Ще бъде топло. Облеклото ще бъде тип „зелка“ – сутринта с няколко дрехи, а към обяд ще се махат“”, заяви в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

Той подчерта, че вероятно няма да е толкова тежка зимата по отношение на отоплението. “Аз не мисля, че в България разхищаваме енергия. Една част от хората живеят дори под температурата, която е необходима”, смята Рачев. 

“Уикендът ще бъде перфектен дори и по морето. Температурата на водата по Северното Черноморие ще достигне 18-19 градуса, а по Южното - 20 градуса. Единственият негатив ще е лекият ветрец”, добави дой. 

Следващата седмица ни очакват мъгли и трябва да се внимава при шофиране. Те ще се разсеят към 11 часа, каза той.   

“Днес температурите в София ще надхвърлят 20 градуса. Сутрините е малко хладно около 4-5 градуса, но това е нормално за сезона. Слънчевото време се дължи на огромния антициклон”, допълни Рачев. 

Той обясни, че слънчевото и топло време не е необичайно за този сезон, през годините е имало дори температури до 35 градуса. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

07.10.2022 | 10:04

Индустриалното земеделско финансиране е лично за всеки Аз съм маркетинг мениджър в международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 1 000 000 евро при 2,5% годишно за вашите нужди, свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?