71

Проф. Рачев с изпепеляваща прогноза: 10 дни адски жеги! Плажът става на барбекю, морето ще заври

25-26 градуса е температурата на морската вода, ще става и повече, преди време в Бургаския залив водата стана 30 градуса, посочи Георги Рачев

 

Много топло, в следобедите горещо и сухо време ще има в следващите поне 10 дни. Това го казвам със загриженост, защото ще се отрази на по-възрастните ни приятели. С тези думи представи прогнозата за времето за следващите дни климатологът проф. Георги Рачев.

Според него в средата на следващата седмица може да има облаци, но е по-вероятно пак да е гореща. Говорим за 35-40 градуса, а в Европа е топло навсякъде. Над Западна Европа ще е по-хладно, но при нас ще е ужасно горещо и до 17-18 юли ще е така. В България практически валежи ще липсват.

На нашето море ще стане опасно топло, защото ще е над 30 градуса, а плажът е все едно си на барбекюто. Може да се изгори под чадъра, защото от пясъка се излъчва радиация, каза климатологът.

25-26 градуса е температурата на морската вода, ще става и повече, преди време в Бургаския залив водата стана 30 градуса, посочи Георги Рачев.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?