49

Проф. Рачев разкри ще се оправи ли времето и се закачи с девойките по морето

Дали времето ще се оправи? Зависи кой какво влага в това. Моите приятели от агробизнеса искат дъждове, а плажуващите - ясно слънце. Ще се търси нещо средно. Над Западна България ще вали, докато на изток ще бъде слънчево и топло, дори 23 градуса в средата на месеца ще постигнем при всички положения. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев по bTV.

По думите му морската вода вече става за къпане. "Девойките винаги са били чувствителни към температурата. Моите студенти преди 20-30 години при 24 градуса казваха, че водата е чай, сега чакаме да стане 25-26 градуса, но общо казано след 23 градуса човек може да се къпе. А въздухът, водата и слънцето създават онова здраве, от което имаме най-много нужда", увери професорът. 

Според него времето през юни винаги е било по-особено. "Такива са дългосрочните прогнози - хубаво време по морето и някой друг ден валежи. Но вече е топло, това е най-важното. При летния сезон е важна температурата на водата и да има слънце. Но също е важна и компанията, която формира почивката. Обещавам повече слънце, отколкото имаше досега", каза Рачев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
бай Ви Милю от "Пловдивската главна"

бай Ви Милю от "Пловдивската главна"

10.06.2023 | 15:26

Едно време, какви синоптици имахме... Ехеееее... Впрочем, бяхя само двама. Любка Кумчева и Минчо Празников. Ама, познаваха пустото му и време, да му се не види. А сега, какво? Та професори, та синоптици, та синоптички с къси роклички и полички. И нищо не познават... Времето си е такова, каквото си е. Непредвидимо, като българските депутати. Ако не могат да разделят благата, се мразят и ненавиждат. Всъщност, започват да се обиждат, да се плюят, да си чупят очилата и дори да се бият. А като си поделят благата, започват да се обичат. Даже на инат, и правителство могат да направат.

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?