71

Проф. Рачев разкри какво време ни чака по Цветница и Великден

Задава се голямо количество дъжд в района на Пловдив, а в четвъртък - и магнитна буря, заяви синоптикът

 

„Повтаряме сценария от миналата седмица - топло, затопляне и днеска ще се усети по-бързото затопляне. Всеки ден ще прибавяме по 2-3 градуса до петък и малко от събота ще закачим и на Цветница ни чака това, което минахме тази неделя. Причината може да я видим на синоптичните карти и това е. Това е практически един добре изразен антициклон, който ще определя и времето над България“. Това заяви проф. Георги Рачев по bTV в „Тази сутрин“.

 
"Ето, тука е България вече се е изтеглил този циклон, който предизвика това смутно неприятно време. В седмицата след Цветница е „същото положение - ниски сутрешни температури, постепенно повишаване до събота на температурите, след това рязко захлаждане, което ще продължи до към 20  април. А към Разпети петък, към Велика събота - повишение на температурите, и на минималните и на максималните.  Това е един от най-вероятните сценарии за Великден – да е топло, макар от съвсем скоро се промъкна и малко дъждец", казва Рачев.

Очаква се да падне голямо количество дъжд в района на Пловдив, а в четвъртък ни очаква и магнитна буря.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Котето

Котето

13.04.2022 | 21:56

Има още рррррр...затуй

Отговори
2 1
Хана х

Хана х

13.04.2022 | 21:55

Едно и също си знаете и вие...мн разбирате

Отговори
2 1
Рачев

Рачев

13.04.2022 | 20:35

Аз за нищо не ставам....

Отговори
2 0
Ава

Ава

13.04.2022 | 07:33

Нищо не каза за снежната обстановка -виелици и сняг след топлия съботен ден(9-10 април).Седмичната прогноза е виждаме по телефона.

Отговори
4 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?