71

Проф. Рачев обяви драстична промяна на времето! Вижте откога

Цветница ще е слънчева и топла, а след Гергьовден всяка капка ще е жълтица, заяви климатологът

 

Лазаровден и Цветница (събота и неделя) ще бъдат с много слънце и хубаво време, като максималните температури ще са между 18-23 градуса, а минималните между 9 и 14. Това прогнозира климатологът Георги Рачев. 

„От сряда нахлува типичното майско време. Утрините ще са свежи (минимални температури 10-14 градуса), а термометърът ще стига по обед до 23-25 градуса“, каза Георги Рачев, цитиран от „Телеграф“. 

„Следобед ще има купесто-дъждовна облачност особено в Западна България и района на планините, а почвата е все още влажна, което ще способства за добро изпарение. Следобедните часове ще има превалявания, въпреки това не се вижда възможност за развитие на повсеместни градобитни процеси“, обясни Георги Рачев.

„Няма и преминаване на изразени студени фронтове. Към Великден се очаква допълнителна лабилизация на атмосферата и са възможни превалявания на повече места и по-дълго време“, каза професорът. 

След Гергьовден всяка капка ще е жълтица, позова се на народната поговорка Георги Рачев, защото не знаем колко топло и сухо ще е лятото. Според него засега дългосрочните прогнози говорят за нормални и малко по-топли с нормални валежи месеци.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?