71

Проф. Рачев обяви докога ще продължи топлата зима

Ще има някакво разбъркване на моделите в края на месеца, евентуално с валежи и малко по-хладно време, обяви климатологът

 

Топлото време у нас ще се запази до края на месеца, обяви проф. Георги Рачев пред бТВ.

Според него сутрин температурите ще са около нулата, а на обед ни очакват двуцифрени максимуми. Определено ще бъде по-топло от нормалното. Сутрин ще има от време на време мъгли, но валежите няма да бъдат толкова интензивни и ще бъдат малко на площ, заяви Рачев.

Топлата зима продължава и това някъде до към 27-ми, 28-ми, когато ще има някакво разбъркване на моделите, евентуално с валежи и малко по-хладно време, добави той.

Имаше един много гадничък вятър в последните два дни, нищо че навън е топло, обаче той тихичко минава, тихо и съвсем незабележимо, каза още професорът.

Като цяло той обобщи, че февруари си отива сух и много топъл, така че дългосрочните прогнози, които са давали за топъл месец, се сбъднали.

Според Рачев времето ще се стопли и край морето.

Малко хладно им беше на варненци, но там ще се стопли. Разбира се, за джапанки няма да става, но добре облечени, пак типа зелка, слагаш, махаш една след друга грешките и така ще се чувстват в комфорт. Времето ще е по-топло, отколкото е нормално за тази част от годината, прогнозира професор Георги Рачев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
ДОКАТО

ДОКАТО

16.02.2024 | 12:14

ИЗПУКАТЕ ОТ ГЛАД ПСЕТА!

Отговори
1 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?