71

Проф. Рачев би аларма! Нещо много тревожно се случва с времето...

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата. Следващата неделя, 7 април, температурите ще са между 21 и 25 градуса.

 

Проф. Георги Рачев би аларма. Случва се нещо много тревожно с времето – засушаване. Обичайните за април валежи изобщо не се задават на хоризонта. Напротив – времето ще е топло за сезона и сухо.

В понеделник температурни рекорди бяха отчетени във Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Хасково и Шумен – съответно 29,7 градуса, 30,3 градуса, 32,5 градуса, 30,2 градуса, 30,4 градус и 30,2 градуса, съобщи професорът.

„Температурният максимум за април е в Кнежа – 35,8 градуса, така че имаме много хляб да изядем, за да стигнем до максимума. Ще отмине този фронт и ще настъпи един западен пренос, който ще доведе до нормализиране на температурите. Те обаче ще са по-високи, отколкото е типичното за началото на април“,

обясни в „Тази сутрин“ по bTV проф. Рачев.

„Оказа се, че захлаждането заедно с преминаването на този студен фронт няма да доведе до съществени валежи. Ще има отделни капки вода“, каза още той.

Продължава един доста сух период напред във времето, което не е добре за тази част на годината, на мнение е Рачев.

„Надявам се във втората половина на месеца да стане онази динамика, която е характерна за тази част на годината и въпреки топлото време да имаме и валежи“, допълни климатологът.

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата.

Следващата неделя, 7 април, температурите ще са между 21 и 25 градуса.

Следващия понеделник и вторник – 8 и 9 април, температурите в София ще стигнат 28 градуса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?