3906

Проф. Момчил Мавров поема НЗОК

Проф. Момчил Мавров поема ръководството на здравната каса. Това стана, след като парламентът прие оставката на досегашния управител Станимир Михайлов, въпреки че той я оттегли днес сутринта. Заради това пък ПП-ДБ ще сезира Конституционния съд.

Решението за приемането на оставката бе входирано тази сутрин изненадващо от ГЕРБ. След дълги дебати то бе прието, въпреки че доц. Васил Пандов от ПП-ДБ обясни, че Михайлов е оттеглил оставката си малко след 10 ч. тази сутрин. Затова съпредседателят на ПП Асен Василев предложи процедурата да се прекрати, тъй като няма казус, който да се гласува.


Предложението му обаче не беше прието.


Вместо това депутатите решиха, че начело на касата ще остане само проф. Момчил Мавров, който е нейн подуправител. Така на практика управлението на фонда с бюджет от над 8 млрд. лв. за тази година преминава в ръцете на две основни политичекси сили - ГЕРБ и ДПС, които седяха и зад избора на проф. Мавров, пише clinica.bg.


От ПП-ДБ обаче, чийто кандидат бе Станимир Михайлов, ще обжалват решението за отстраняването му от поста пред Конституционния съд. Причината за това е, че нямаше основание да бъде гласувано, защото нямаше оставка, обясни доц. Васил Пандов. Обжалването обаче няма да промени ситуацията, тъй като процедурата ще отнеме време. Така в следващите месеци в управлението на здравния сектор ще доминират ГЕРБ и ДПС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Пациент

Пациент

17.04.2024 | 23:11

Вече наистина няма никакъв шанс да излезем от блатото. Какви ни управляват не е истина.

Отговори
7 0
Пак ли Кухи Лейки!

Пак ли Кухи Лейки!

17.04.2024 | 20:53

Пак ли Кухи Лейки! Тази работа не е за Професори, Доценти, Доктори и т.н. Тя е за Юристи които могат да четат , тълкуват и прилагат Закона! Ако им трябват съответните специалисти може да се консултират и стакива! Но Специалисти! Не Самодейци!

Отговори
3 2
До горния превъзбуден

До горния превъзбуден

17.04.2024 | 20:57

Куха лейко, Мавров е завършил право през 2000 г.!

Отговори
5 1
Това не означава Нищо!

Това не означава Нищо!

18.04.2024 | 19:40

Това не означава Нищо! Познавам лица завършили с Абсолютно отличие и те всичите са като заблудени Овце! Сигерно за това Нашето Законодателство е толкова Оплескано!

Отговори
1 0
Основния закон и конституцията казват едно!

Основния закон и конституцията казват едно!

18.04.2024 | 19:44

Основния закон и конституцията казват едно! Десет отдолу забраняват постановеното! Кой е Куха Лейка? Дръгливо пр -- а -- се!

Отговори
0 0
ашкоолсун

ашкоолсун

17.04.2024 | 19:32

Герб и ДПС скоростно овладяха цялата държава. Какво ли извращение ни мислят след изборите.. поне най-сетне им паднаха задръжките и се гушнаха и сляха в интимна поза пред всички.

Отговори
12 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?