Проф. Кантарджиев със сензационно разкритие пред "Марица"

Готви се приватизация на Здравната каса и замяната й с няколко частни фондове. Това предупреди пред "Марица" проф. Тодор Кантарджиев, пенсионираният набързо директор на НЦЗПБ.

"Младите не помнят, но така стана с банките през 90-те години. БНБ раздаде по 100, по 200 милиона на частни банки. Те фалираха и парите изчезнаха. Или пък върнаха парите, когато инфлацията ги изяде и хората нямаше какво да ядат", обясни професорът,.

"Същото се готви сега със Здравната каса., в която има над 5 милиарда лева наши пари. От кого? От кръгове, които вече са готови с частните фондове", обясни още медикът.

Той направи сензационното разкритие по повод думите му за здравния министър пред bTV, че "д-р Стойчо Кацаров е опасен за здравната система“ и вероятно е „много полезен на частните структури“.

Пред телевизията той определи настоящото ръководство на здравето иронично като „тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г.“. По думите му те сега са върнати, за да го „дооправят".

"Срещу лекар обидна дума няма да кажа", поясни пред "Марица" проф. Кантарджиев, "Просто д-р Кацаров беше заместник на министър Илко Семерджиев, когато бяха създадени здравните пътеки.

Те направиха така, че едни лекари станаха милионери, но повечето едва изкарват от заплата до заплата", допълни колоритният професор.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
26 коментара
Срама нямаш ли бе чифут мръсен

Срама нямаш ли бе чифут мръсен

09.06.2021 | 23:34

Абе кви ги пишите бе Чифут кадърен и пък на всичкото отгоре и да работи след като сеа го пенсионирали Найстина сте найвници Тоя търтей цял живот не е работил Това да не е Българин та да се труди и поти до гроб Това е завършен чифут комунист търтей

Отговори
4 4
Симо

Симо

09.06.2021 | 20:29

Юнак, ти не се занимавай с неща, от които нямаш представа, ами кажи как с една професорска заплатасъбра на влог 600 хиляди лева и отделно си напазарува 4 апартамента! Остави лакърдиите за пред твоите хора. За такива като теч не е нужна пенсия, а затвор!

Отговори
11 8
иван костов

иван костов

09.06.2021 | 20:27

защо публикувате мислите на такива простаци

Отговори
7 7
иван костов

иван костов

09.06.2021 | 20:26

защо публикувате изказвания на такива неграмотни простаци

Отговори
7 7
Дии

Дии

09.06.2021 | 18:58

Язък че е професор, няма капка достойнство. Ами като те пенсионират, па иди си какво си се вкопчил със зъби и нокти? Жалка работа. Ако си толкова кадърен няма да останеш без работа /пари. Е вероятно няма да е държавна работа и ще трябва да се труди. За мен този професорски рев е необясним и гнусен. До кога иска да го държат на работа?

Отговори
18 17
Бай Вълчо

Бай Вълчо

09.06.2021 | 18:44

Гербери в коментарите - свърши вашата, не се пънете, няма да ви платят вече. Всички са се разтреперили за толите си местенца и реват на умряло за "кадърните" си бивши шефове, но не можете да ги върнете. "Началниците" не ги искат вече.

Отговори
12 15
Абе

Абе

09.06.2021 | 18:24

Безсрамници, всички които така грозно плюете по професора, не можете да му се хванете на малкия пръст с малките си изчегъртани мозъци. Много си е прав човека, тези новите като са некъдърни да упраеляват и като са толкова алчни като нищо ще посегнст и на парите в здр. каса, ще си направят частни здравни фондове, по подобие на частните осигурителни фондове, за да могат да си крадат още по лесно. Тогава ще видите що е то здравеопазване колкото ще видите и втора пенсия. Тези са подивели за пари а вие им се възхищавайте, скоро ще го усетите. Първо тоци и парно и всички цени нагоре отрязване на пенсионерите с петдесетте лв., за един месец власт на Радев, три гафа в армията, двама парашутисти в чешнегирово, едно нахлуване в частна собственост и един загубен човешки живот и един военен самолет. Изобщо почна се оттук нататък все такива хубави работи ще ви чакат.

Отговори
26 10
Киро

Киро

09.06.2021 | 21:33

Не можем - да. На трето място по смъртност и на последно място по брой тествани и брой ваксинирани.

Отговори
8 2
Филибелия

Филибелия

10.06.2021 | 08:39

Къде бяха всички тези "кадърни" докторчета,които сега се напъват за постове в здравеопазването,когато пандемията се ширеше и на ден погребвахме по 150-200 души ? Къса памет ли...? Не, голямата вълна попремина и плъховете се разшаваха,надигнаха глави.

Отговори
3 1
Наблюдател

Наблюдател

09.06.2021 | 18:10

Скоро ще разберете за какво говори професора,но ще е късно! Такъв ще ви го заформи Радев,че няма да се оправим още 100 години!!!

Отговори
27 10
Дядо Гичо

Дядо Гичо

09.06.2021 | 17:28

Га яди кифтетата ни рива! Ся що ривеш? Бай Шиле, добута я до пенсия. Стига толкова! Никой не ти забранява да работиш. Но няма да си шеф. Заплатката няма да е същата, но заедно с пенсийката (сигурен съм, че е тавана) ще ти стига за достоен живот. Децата и внуците ще се оправят сами. Остави младите да се развиват!

Отговори
17 30
бялата мафия

бялата мафия

09.06.2021 | 16:40

"Срещу лекар обидна дума няма да кажа" - Ето защо здравната ни система е нати хал! Гарван гарвану око не вади! А смъртността от КОВИД у нас е на едно от първите места в света! Защото дори и нея превърнаха в бизнес. За трансплантациите на органи, да не говорим....

Отговори
13 22

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?