49

Проф. Кантарджиев предупреди за опасност след наводненията

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че след наводненията в община Карлово има опасност от инфекции и трябва да се вземат мерки за дезинфекция. 

"В стихийни води има голяма опасност от някои инфекции, да се преценява - ако тези води са смесени с фекални, от ферми или от канализацията на населените места, трябва да се вземат мерки за дезинфекция. Трябва много да се внимава за възникване на хепатит А, като по места трябват мерки за ваксинация", допълни още той. 

По думите на Кантарджиев всички, които са в контакт с придошлите води, трябва да са внимателни при нараняване на целостта на кожата. Задължително е необходима дезинфекция при нараняване, защото може да стане инфекция, допълни той. 

Цялостно трябва да се погледне проблемът, защото след такива наводнения случаите на неконтролируемо замърсяване на питейните води са много опасни. Колегите от РЗИ ще си изпълнят по най добрия начин задълженията, за да нямаме допълнително болни, посочи проф. Тодор Кантарджиев. 

Той каза, че се изисква дезинфекция на улици, къщи, особено помещения, в които се съхраняват храни. Много внимателно трябва да се прецени всяко едно място и хората да се консултират  с органите на РЗИ, допълни експертът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дядо Фичо

Дядо Фичо

04.09.2022 | 15:09

Наборе кажи някаква ваксинация за глисти и срамни въшки ти от друго не разбираш все ваксинация ти е в устата

Отговори
0 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?