Проф. Кантарджиев: Няма ненаказано добро, почувствах много лоши неща

Проф. Тодор Кантарджиев е бил повикан преди два дни на разговор в здравното министерство, на който се е коментирало неговото пенсиониране. Това разказа самият той пред БНТ. "Имахме 10-минутен разговор за това може ли да се изследва имунитетът, как да разберем колко хора са преболедували в страната. После останахме насаме и той ми каза, че е време да се пенсионирам. Аз му благодарих, че не съм разбрал от вестниците", коментира професорът.

След изненадващото решение на служебния здравен министър Стойчо Кацаров много медици и политици се възмутиха, а колегите му днес ще протестират трети ден и изпратиха отворено писмо до президента, премиера, институции и политически партии, в което настояват Кантарджиев да бъде възстановен на работа. Румен Радев обаче заяви, че той само назначава служебните министри, а те сами избират своите екипи.

"Даже не ми позволиха тази година да празнувам 140-ата годишнина на института. Не съм очаквал в момента на епидемия, когато недобре върви ваксинацията, когато се създадоха настроения и нежелание на хората да се ваксинират, което ме кара да си мисля, че есента може би ще имаме проблеми със заболели отново. В епидемия да сменяш лекар не е най-умното нещо", коментира той.

Служебният министър Кацаров споделил плановете си за реформа в Националния център по заразни и паразитни болести.

 
"Ще обединява, ще съкращава. Е, извинявай много, мисля, че центърът показа в последните 15 месеца какво направи за българския народ", каза още професорът.

Кантарджиев сподели още, че не е очаквал такава подкрепа от колегите си.

"За първи път видях толкова уважение и от колегите си. Благодаря на министъра, че направи така, че да видя уважението и обичта на хората", допълни Кантарджиев.

Пред bVT пък той коментира, че няма ненаказано добро, а на въпрос дали е почувствал неуважение, когато е разбрал, е го пенсионират: "Почувствах много лоши неща".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Врява

Врява

09.06.2021 | 09:11

Положението в държавата не е толкова розово, че служебното правителство да се занимава с няколко човека. Отговорността към 6-7 мил. души е по важна от провокациите на олигарсите.

Отговори
2 1
Вън!!!

Вън!!!

09.06.2021 | 09:04

Вън!

Отговори
2 4
Вън!!!

Вън!!!

09.06.2021 | 09:03

Вън!!!!

Отговори
4 3
Чифутска наглост

Чифутска наглост

09.06.2021 | 08:49

Така ли бе чифутска мутро Да гониш някакъв си вирус па макър и нов с полицейски мерки с глоби за световно със затваряне принудително на здрави хора без съд и присъда под домашен арест само под презумцията че МОЖЕ да са болни Ами ако не са И ти чифутска мутро да твърдиш че си правел добро Типично по чифутски и все обратно на човешките разбирания за добро и зло Той чифута се грижел за мен за вас А пита ли ни чифута дали сме доволни от неговите грижи и кохортата от чифути около него Наглоста му чифутска да дава оценка за свойте действия и вече постфактум да ги определя като направени добрини говори за липса на всякаква самокритичност болестно състояние на Диктатор сравним с гуруто му Тиквун Бански и цялата кохорта чифутска управлявала ни вече 75 години Изчегъртваш ги и те все са в бяло без грам петънце Е понякога си отиват със кърпени чорапи но пак в бяло

Отговори
2 8
Koмунистка Наглост

Koмунистка Наглост

09.06.2021 | 09:53

Мълчи бе чифутче

Отговори
2 1
партийни дерибеи на високи постове

партийни дерибеи на високи постове

09.06.2021 | 08:48

Значи, да се пенсионираш с максималната пенсия е голямо наказание?! Какво ли да кажат пенсионерите със социални пенсии около 150 лв?

Отговори
6 6
Няма  нищо  страшно

Няма нищо страшно

09.06.2021 | 08:37

Пенсионирането не е наказание. Ами какво да кажат хората които ги пенсионират на 50. На 66 си е баш възраст за пенсиониране. Пък като искаш да работиш не вярвам някой да не те приеме за консултант. Ето Минчо Празников може да ни е за пример. Доволен е с неговите 600 лева и си гледа щастливо старините.

Отговори
7 4
КУКОВ

КУКОВ

09.06.2021 | 08:28

БАЙ ТОДОР ГО ПИТАЙТЕ ЗА ГЛИСТИ БЪЛХИ И ПИЧИ ВЪШКИ И ЗА ЧАШКАТА ТАМ НЯМА КОЙ ДА ГО БИЕ

Отговори
4 4
Кантар

Кантар

09.06.2021 | 08:18

Имаш скатани пари за старини. Покрай Ковидистерията се облажи. Други умираха от глад, докато недоразумението НОЩ се гавреше с тях. Много лекари знаеха за какво иде реч,но получиха бонуси и мълчаха. Защо урод мустакат в болниците умираха здрави хора изпращани там с фалшиви ПСР тестове? Кой изследва вируса? С какво?

Отговори
5 5
Koмунистка Наглост

Koмунистка Наглост

09.06.2021 | 09:54

А ти с платените постчета облажи ли се покрай КОВИД

Отговори
0 3
Аман от позьри

Аман от позьри

09.06.2021 | 08:10

Тоя жалък палячо добре че го изритаха

Отговори
6 5

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?