3906

Пристигнаха в България: Тленните останки на цар Фердинанд вече са у нас

Завръщането на тленните останки на цар Фердинанд се случва 76 години след смъртта на монарха. До сега останките бяха положени в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург

Снимка: БГНЕС

 

С траурно шествие в парк „Врана“ тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени до двореца „Врана“, където ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе.

Процесията започна от Главния вход на парка, след като катафалката с тленните останки на цар Фердинанд I пристигна от Летище София.

Булфото

Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Снимки: БГНЕС

 

Там гвардейският оркестър ще изсвири първия български химн „Шуми Марица“.

 

 

Траурната церемония ще се проведе пред централния вход на „Врана“, след което ковчегът ще бъде поставен в централното фоайе, където ще се състои кратко прощаване в семеен кръг.

Булфото
 

След това вратите на двореца ще са отворени за гражданите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд.

Снимки: БГНЕС

Завръщането на тленните останки на цар Фердинанд се случва 76 години след смъртта на монарха. До сега останките бяха положени в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург.

Снимки: БГНЕС

Булфото

БТА

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?