3906

Президентска прегръдка между Алиев и Радев в резиденция "Загулба" в Баку СНИМКИ

С официална церемония в резиденция "Загулба" в Баку бе посрещнат държавният глава Румен Радев от президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският президент е на официално посещение в Баку по покана на своя колега.

Президентите на двете държави бяха придружени от техните съпруги - Десислава Радева и Мехрибан Алиева, както и от делегациите на двете страни.

В началото на церемонията прозвучаха химните на България и на Азербайджан. След това представителите на делегацията на страната домакин, последвани от българската делегация, се ръкуваха с президентите Радев и Алиев, както и с първите дами.

По-късно двамата държавни глави ще разговарят на четири очи, а след това ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.

Очаква се в присъствието на двамата президенти да бъдат подписани редица документи за укрепване на двустранното сътрудничество, предава пратеникът на БТА.

Радев ще се срещне и с председателя на Милли Меджлиса (парламента) на Азербайджан проф. Сахиба Гафарова.

Снимка: БТА
 

Малко по-късно ще бъдат положени и венци на "Алеята на славата" пред паметника на Гейдар Алиев.

Снимка: БТА

Акцент на визитата на българския държавен глава е укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?