1553

Президентът вдигна трибагреника на 55-метров пилон до Ямбол

Президентът Румен Радев участва тази вечер в тържествената церемония по издигане на националното знаме на България в Ямбол. Това предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Българският национален флаг, с размери 11 на 18 метра, бе издигнат на най-високото място в Ямбол – хълм „Боровец“. Градът не случайно се сдобива с високия 55 метра пилон, Ямбол е родният град на Иван Параскевов, който е дал идеята на първообраза на националния флаг.

"На Рожен, на Шипка и Петрова нива и навред из страната усещам едно просветлено и искрено желание в хората да отхвърлят натрапвания комплекс за малоценност, на чувството за обреченост, на внушението, че някой друг решава вместо нас.

Усещам го и тук, където и да ни отведат ветровете на живота, на каквито и каузи да отдадем нашите сили, винаги ще ни свързва нишка в бяло зелено и червено", заяви президентът Румен Радев в речта си на хълма. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
хохохо

хохохо

13.09.2023 | 21:51

а джендър шорошоядите могат да си го бодват отзад и да заплашват Милена!

Отговори
1 1
знаменосец

знаменосец

13.09.2023 | 21:12

Скоро ще му свалят знамето и шута посока Славяново!

Отговори
3 3
Знаменосеца

Знаменосеца

13.09.2023 | 20:47

Кое знаме е вдигнал тоя скапан, селски, болшевишки фатмак, руZZкото или БЪЛГАРСКОТО. Да му се забрани със закон на тоя продажен безродник да докосва и скверни БЪЛГАРСКОТО знаме.

Отговори
5 4

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?