46

Президентът: Розата е символ и идентичност, неразделна част от душата на българина

Традициите сплотяват обществото и ни дават вяра, че можем и ще вървим напред, защото за нас, българите, маслодайната роза не е само ресурс и препитание, а символ и идентичност, неразделна част от душата на българина. Това заяви президентът Румен Радев в Казанлък, където участва в отбелязването на Празника на розата, който се провежда за 120-а година в Казанлък.

Държавният глава присъства на ритуала „Розобер“ и приветства жителите и гостите на Казанлък, както и участниците в традиционното празнично шествие по повод Празника на розата.

„Има дни в годината, в които географският център на България се превръща в център на света, обединил хора от цял свят, дошли тук, за да се насладят заедно на красотата“, посочи президентът.  Той отбеляза, че вече 120 години в Казанлък укрепват корените на тази уникална българска традиция, събрала в себе си и младостта на природата, силата на духа на българската традиция, красотата на българката.

Държавният глава поздрави казанлъчани и им пожела да продължават да се гордеят със своето наследство, с красотата на своя край и да поддържат традицията на Празника на розата и за бъдещите поколения. „От древни времена човечеството се е стремяло, копняло е за повече красота, а тук, в Казанлък и в Долината на розите тя винаги е била и ще бъде в изобилие“, посочи още президентът Румен Радев пред жителите и гостите на Казанлък.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?