49

Президентът Радев: Проф. Величко Минеков осъзнаваше голямата отговорност да бъдеш човек и творец

Президентът Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на проф. Величко Минеков по повод кончината на големия български скулптор

Проф. Величко Минеков осъзнаваше голямата отговорност за мисията си на човек и творец, което го записа със златни букви в съкровищницата на българската култура. Това посочва президентът Румен Радев в съболезнователен адрес до семейството и близките на проф. Величко Минеков по повод неговата кончина. Поклонението пред тленните останки на известния български скулптор се състоя днес в храм „Свети Седмочисленици“ в София.

„Прощаваме се с достоен човек, обичан преподавател, емблематичен и отдаден творец, посветил своите усилия и любов на развитието на българското художествено изкуство“, отбелязва президентът. В съболезнователния си адрес Румен Радев посочва още, че творбите на проф. Величко Минеков остават завинаги като ярка диря в българското художествено наследство и ще продължават да бъдат светъл пример за висок професионализъм и талант за идните поколения. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?