1939

Президентът Радев: Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на Европейския съюз

Държавният глава проведе телефонен разговор с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте

Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на Европейския съюз и не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателства пред сигурността и тежката икономическа криза в Европа. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте.

 

По време на разговора държавният глава припомни, че Европейската комисия многократно е потвърдила готовността на България да се присъедини към Шенген и страната ни очаква подкрепа от всички свои партньори в ЕС. Последната проверка на охраната на външните европейски граници от мисията на Европейската комисия, която се състоя през октомври т.г. по покана на България, също потвърди готовността на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство, като подкрепа беше изразена и от Европейския парламент.

 

България очаква институциите на ЕС и страните-членки  да се ръководят от установените критерии за членство в Шенген, а не от други съображения, призова още президентът Румен Радев. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Не са наситихте да хойкате по Света Божий

Не са наситихте да хойкате по Света Божий

30.11.2022 | 22:36

Чифути Не разбрахте ли Ставаме част от Руската федерация Отиваме при нашите Братя Християни Чифутската ви наглост мързел крадливост двуличие подлост лакомия до там доведе Българския Християнски Народ А вас чифутите задължително ще отпратим този път във конски вагони там далеч във Сибир за да се научите да копаете Сибир е готина туристическа дестинация Нъл обичате туризма необятността простора изненадите на тур оператора Ще си го получите както се казва три във едно И Зеленски там ша ви прави шоу Ко искате повече от туроператора Християнски

Отговори
1 1
Западняк

Западняк

30.11.2022 | 22:11

Чобанът иска село без кучета. Той казва на ЕС какво е добро и зло за Съюза. Голям политик, брей! Но ще гледа Шенген през крив макарон.

Отговори
1 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?