46

Президентът пожела на Зеленски мирът скоро да се върне в Украйна

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до украинския си колега президента Володимир Зеленски по случай Националния празник на Украйна – Деня на независимостта.

Държавният глава изразява солидарността на българския народ с народа на Украйна в този тежък момент, подкрепата на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и пожелава скорошно възвръщане на мира в страната.

В поздравителния си адрес Румен Радев изразява и увереност, че България и Украйна успешно ще надграждат своите отношения, за които ще продължи да допринася и многобройната българска диаспора в страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
А ето и пълното видео с Президент Зеленски:

А ето и пълното видео с Президент Зеленски:

24.08.2022 | 16:16

https://www.youtube.com/watch?v=cqRsyh5aV5g&t=392s

Отговори
5 0
Коментар

Коментар

24.08.2022 | 15:58

Същия този български президент през февруари каза че тази руска инвазия била специална операция, и след един ден се поправи. Явно си е припомнил, че и него избори го чакат.

Отговори
5 0
Мир

Мир

24.08.2022 | 15:04

Демек някой трябва да гръмне зления наркоман и всички ще си дойде на място!

Отговори
0 6
УКРАЙНА  КА.ПУТ

УКРАЙНА КА.ПУТ

24.08.2022 | 12:40

ДА ГИ ЗАНУЛЯВА ВЕЧЕ ПУТИН...

Отговори
3 8
УКРАЙНА  КА.ПУТ

УКРАЙНА КА.ПУТ

24.08.2022 | 12:39

А ТОЯ ОТ САДОВО ДА МУ КАЖА КАТО ЧУЯ САДОВО СЕ СЕЩАМ ЗА САДОВСКО ГО.ВЕ.ДО.....

Отговори
1 8
Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

24.08.2022 | 12:34

За тези шест месеца ние променихме историята, променихме света, самите ние се променихме. Това заяви украинския президент Володимир Зеленски в своето обращение към нацията по случай Деня на независимостта на Украйна. „Сега знаем кой наистина ни е брат и приятел, а кой дори не е случаен познат. Кой запази своето име и репутация, и кой се вълнуваше за това терористите да имат лице. За кого наистина сме ненужни и къде вратите са отворени за нас. Разбрахме кой кой е. А целият свят разбра кои са украинците. И какво е Украйна. Повече никой, никога няма да каже – това е някъде там до Русия.“ – каза Заленски, цитиран от Укринформ. „Ние сме свободният народ на независима Украйна. След шест месеца, през които се опитват да ни унищожат, ние сме свободният народ на независима Украйна. И това е истината за нашето бъдеще. Свободният народ на независима Украйна. (…) На 24 февруари ни казваха: нямате шансове. На 24 август ние казваме: Честит Ден на независимостта, Украйна!“ – допълва украинският президент. „Украинският народ мъжеството му вдъхновиха целия свят. Дадоха на човечеството нова надежда, че справедливостта не е напуснала циничния ни свят окончателно. И в него все още побеждава не силата, а истината. Не парите, а ценностите. Не петролът, а хората.“ – подчертава той. „До вчера светът не беше сплотен. COVID-19 ярко показа: всеки е сам за себе си. След шест месеца Украйна промени това. Във всички учебници по история в света ще има раздел „Времената, когато Украйна обедини света“. Когато на демокрацията отново й пораснаха зъби. Когато тиранията получава отговор на този език, който разбира. Някои казваха: Европа вече не е в играта. Слаба, разединена, пасивна, сънлива. Украйна съживи целия континент. Европа излиза на площада. Европа налага строги санкции. Европа единодушно признава: Украйна е бъдещ член на Европейския съюз.“ – казва още украинският лидер. „Никога досега по света общественото мнение не е имало такова влияние върху политиците. Днес хората диктуват насоките на властта и правилата за поведение. Да си безразличен, неактивен, бавен е срамно. Да си нерешителен и твърде предпазлив е срамно. Да говориш вяло, размито и твърде дипломатично е срамно. Да не подкрепяш Украйна е срамно. И да казваш, че се е появила умора от Украйна и срамно. Това е много удобна позиция: умора – това е прикритие, за да си затвориш очите. И днес ние чуваме от лидери на света и от обикновени граждани: ще бъдем с вас до края, до победата.“ – посочва Володимир Зеленски.

Отговори
7 2
Илиана

Илиана

24.08.2022 | 12:14

Демократичният свят заживя в унеса на своето охолство и забрави, че за свободата се воюва постоянно. Прие я за даденост. Отказа да вижда, че редом живее зло, което ден след ден отхапва от нейните устои и иска да направи свободните роби, да подмени истината с лъжа, достойнството с безчестие, съпричастието с оскотяване. Покани злото на трапезата си и му даде хляб. Докато Украйна не осъмна в кръв Докато злото не поиска света. И разбрахме, че лишен от воля, подреденият ни дом е само къщичка от карти. Украйна се изправи със сърце и воля и ни върна паметта! С кръвта на своите синове и дъщери! Днес трябва да празнуват своята Независимост. Но вместо салюти звучат сирени и бомби. Това не е просто битка, Армагедон е. Война за душите. За бъдещето на света – дали да бъде свободен или мракобесен. Днес децата на Украйна изкупуват греха на безоката ни безметежност. Отвоюват бъдеще с цената на живот. Героични мъже и жени проливат кръв за своите домове. За своите градове. За своите любими хора. За своите мечти. И за нашите. А светът трябва да спаси своята Украйна, за да има достойнство! И бъдеще. Честит Ден на независимостта, Украйна! Бог да пази твоите войни на светлината! До пълна победа.

Отговори
9 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.08.2022 | 12:32

ИЛИЯНА така Е

Отговори
7 1
СТИГА  С ТОЯ СМЕШЕН ПЛАЧ...ЗА УКРАЙНА...

СТИГА С ТОЯ СМЕШЕН ПЛАЧ...ЗА УКРАЙНА...

24.08.2022 | 12:36

НЕЩО МИ СЕ ВИДИ ЧЕ ПОЛУДЯХТЕ С ТАЯ УКРАЙНА.....НЕ ПИШЕТЕ ТЪПОТИИ А ЩКАТО ВИ СЕ ЩЕ ДА Я ЗАЩИТАВАТЕ ТАМ НА БОЙНОТО ПОЛЕ.......И ЗЕЛЕНСКИ ДА ВИ НАХЪСВА ОТ СКЪПИЯ СИ БУНКЕР И МИЛИОНИТЕ ПО БАНКОВИТЕ СМЕТКИ..... АЙДЕ НЕ НИ СЪБУЖДАЙТЕ С УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ ИСКАМ ДА МЕ СЪБУЖДА РУСИЯ!!!! И ТОВА ГО ИСКА 80 % ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД-- НЕ ЖЕЛАЯ МОРАЛА И УСТОИТЕ НА АМЕРИКА И НА НАЙ ГЛУПАВАТА ДО МОМЕНТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...... ПЪЛНО С НЕДОНОСИ И ГЛУПАЦИ НА КОИТО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИМ ПОДСКАЗВА КАК ДА ЖИВЕЯТ КАК ДА СЕ КЪПЯТ КАК ДА МИЗЕРСТВАТ В 21 ВЕК...И ЗАЩО ЗАЩОТО НА НЯКОЙ УКРАИНСКАТА ПРОСТОТИЯ МУ Е НЕОБХОДИМА.... ЗЕЛЕНСКИ И УРСУЛА НА ТРИБУНАЛ .....ВОЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ... СТИГА С ТОЯ СМЕШЕН ПЛАЧ ЗА УКРАЙНА ....ИСКАМ НЯКОЙ В МОЯТА ДЪРЖАВА ДА ЗАПЛАЧЕ ЗА МОЯТА МАЙКА БРАТ СЕСТРА И ДЕЦА.......... ХАЙДЕ НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПЛАТЕНИ КАНАЛИ И ДА СИ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ И ДА СИ ГИ ЧЕТЕТЕ САМИ....СКОРО УКРАЙНА ЩЕ Е САМО В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ...

Отговори
4 9
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.08.2022 | 11:39

МИР МИР МИР това е нужно в ЦЯЛ СВЯТ защото ВОЙНИТЕ са ОПИАТ ТЪРГОВИЯ и умират много невинни ХОРА

Отговори
5 1
САДОВО

САДОВО

24.08.2022 | 11:45

Прав сте господине! Кажете го на Путлер, Шойгу и Лавров!

Отговори
10 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

24.08.2022 | 11:55

НИКОЙ не пита обикновените ХОРА господине от САДОВО

Отговори
3 4
САДОВО

САДОВО

24.08.2022 | 12:04

Питат ги, Господине, веднъж на всеки 4 години! (понякога и по-често)

Отговори
8 4

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?