1553

Президентът: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност. Първи май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази осъзната морална основа.

Това написа в личния си профил президентът Румен Радев. И добави:

"Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда. Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели.
Възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването на цели региони. Българите няма да имат съмнения, че имено страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи да реализират своите таланти.
Честит Първи май!".

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?