71

Премиерът с добра новина за януарските сметки за ток ВИДЕО

Нямаме нови цени за битовите потребители, целта е и след мораториума да няма скок в цените, заяви Кирил Петков 


"Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да се вдигнат, докато мораториумът е там, където е". Това каза на заседание в Министерски съвет министър-председателят Кирил Петков. 

"По-високата цена, която някои от потребителите в момента виждат, е на база на новите цени, които бяха наложени през миналото лято", обясни Петков.

Той подчерта, че няма нови цени за битовите потребители и увери, че целта е и след мораториума да няма скок в цените.   

"Бизнесът е компенсиран със 110 лв. от бюджета за ноември месец, 130 лв. за декември и сме сложили таван до 250 лв. за януари", обясни Петков. 

Голяма част от помощта за декември ще бъде усетена в сметките за януари, увери още премиерът. И уточни, че високите декемврийски сметки ще бъдат компенсирани в следващите сметки за бизнеса, пише   

"Очаквайте намаляване на сметките за електроенергия за месец януари, които ще получите през февруари. За газа е по същия начин. Имаме в момента помощи, които и за декември, и за януари, ще се отразят в сметките, които ще се видят в началото на февруари", заяви премиерът. 
 

Премиерът коментира и COVID кризата като посочи, че въпреки високото разпространение на Омикрон в България, но с много ниски нива на запълване на интензивните легла до този момент.  

"Заради новия модел, който постигнахме, много от областите вече трябваше да са затворени на база нива на заболеваемост, но те не са затворени. Добрата новина засега е, че мерките стават много меки", допълни Петков.

Друга тема, която коментира, е тази за Северна Македония. "Правителството на Република Северна Македония идва следващия вторник и имаме възможността да направим нещо, което последните 30 години не е правено. Трябва да видим как в най-къси срокове да имаме влакова линия между София и Скопие, културен календар и др.", каза още той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
оле мале

оле мале

20.01.2022 | 21:38

тоя наистина не го слуша главата.не знам тия дето гласуваха за тая измислена партия дали си дават сметка как им го намърдаха два ката башка главата

Отговори
1 0
545

545

20.01.2022 | 20:30

Този не е добре психически. В харварт ги учат явно главно да лъжат и да се хвалят

Отговори
1 0
...

...

20.01.2022 | 16:43

ПРОСТ КИРО, ПРОСТО ПЪТНИК.....................................................

Отговори
4 3
Тоя премиер

Тоя премиер

20.01.2022 | 15:58

По-добре да мълчи. Да отмени сертификатите както направиха в Англия и след това да си ходи в Канада при ваксинираното стадо. И най-добре да го направи по-скоро.

Отговори
10 3
Десен

Десен

20.01.2022 | 16:44

И фа забравя да взема дозата....

Отговори
1 4
Тиква

Тиква

20.01.2022 | 19:57

В Англия има над 90 % ваксинирани, бе помак. И няма къде да ходи, защото си живее в България. Ти можеш да си ходиш в Барутин.

Отговори
1 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?