Председателят на ВАС: Лозан Панов е нарушил закона!

Позволил си е да преупълномощи главният секретар на ВКС да сключва договори от негово име

Лозан Панов е нарушил закона, както си е позволил да преупълномощи главния секретар на ВКС Маргарита Пазвантова да сключва договорите от негово име.

 


Това обяви председателят на ВАС Георги Чолаков по време на заседанието на ВСС заради скандала с клипа, заснет в Съдебната палата, информира "Дарик".

По думите му е налице нарушение на чл. 43 от ЗЗД и на правилата. "Ние сме му делегирали пълномощие той да управлява съдебните сгради. Тази заповед е незаконосъобразна и договорът противоречи изцяло на законодателството", заяви Георги Чолаков.

"Тази съдебна палата не се стопанисва с грижата на добър стопанин", заключи председателят на ВАС. Чолаков предложи ВСС, като собственик на сградния фонд на съдебната власт, да реши да отнеме управлението на Съдебната палата от Лозан Панов и да го предаде на председателя на Апелативен съд - София.Становището му бе подкрепено и от други членове на ВСС, в това число и от председателстващия ВСС оян Магдалинчев. Магистрати по време на дискусията се възмутиха, че заснетия видеоклип е пошла чалга, която пропагандира употребата на оръжие и дрога.

Наблюдаваме въвличане на малолетни в порнография и подбуждане на малолетни и непълнолетни към употреба на наркотции, реагира съдия Имова. Тя посочи, че дори не си струва да се осъждат художествените каества на видео със заглавие "Марихуана", заснето в една сграда, която е шедьовър на архитектурата и символ на съдебната власт.

"Клипът се нарича верба - една билка, само че не билка за стимулиране на имунитета във времето на COVID-19, а марихуана, изобразена на кадрите, коментира Имова.

"Не знам дали въобще трябва да спорим за художествените достойнства на филма", категорична е тя. Съдия Керелска пък опонира на желаещите да отнемат правомощията на Лозан Панов да стопанисва Съдената палата и поиска да не се бърза, защото имало и други договори за ремонти, които се изпълнявали в момента.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тошко

Тошко

24.04.2020 | 21:03

И целия кяр е има-няма 800 лв. Толкова са обявени официално.

Отговори
0 0
Щом

Щом

23.04.2020 | 20:30

Парцала на Пейо казва

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?