Председателят на общинския съвет в Пазарджик уморен, иска заместник

Прекомерните ангажименти на председателя на общинския съвет в Пазарджик са го принудили да си поиска заместник. Този въпрос е бил обсъждан на последния председателски съвет, научи "Пазарджишка Марица".

Георги Йорданов потвърди, че подобен вариант е обсъждан между шефовете на отделните политически групи. Все още не е ясно дали този казус ще намери място на предстоящата сесия, насрочена за 29 октомври. Ангажиментите ми са много. Не мога да си позволя да отсъствам дори за един ден. Непрекъснато има документи за подписване, както и организационна работа, мотивира желанието си Йорданов.

По неофициална информация един от спряганите кандидати за втори човек в местния съвет е седесарят Румен Димитров. Потърсен за коментар, той отрече да му е отправено конкретно предложение, но подкрепи идеята за помощник на Йорданов. Той дори няма право да се разболява. Ако, не дай си Боже, това се случи, работата на най-важната институция в общината ще бъде блокирана, коментира Димитров.

Сондажи в политическите групи обаче показаха, че и други политически представени формации могат да поискат зам.-председатели. Според сега действащият правилник техният брой не може да е повече от четирима. В началото на мандата тогавашният председател и сегашен народен представител Иван Иванов разчиташе на каре помощници - екскметът Иван Евстатиев, тогавашния атакаджия Лъчезар Кръстев, и двамата десни доктори - Неделчо Пещерлиев и Красимир Темнилов. След това медиците се оттеглиха по собствено желание, а двамата юристи пък бяха "разжалвани" от новосформираното мнозинство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?