1553

Преди трагедията - питбулът нахапал жестоко и мъжа на жертвата

Явно говорим за трагедия, която е можело да бъде предотвратена. 37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ във Варна. Сигналът за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била тежко ранена от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева е съседка на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. „Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа пенсионерката пред "Нова".

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана на врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя. 

В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и стопанинът да има обособено място за животното, обясни Мирчева. В други държави породата дори е забранена. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?