46

Пред евродепутатите: Кирил Петков и Гешев обясняват за съдебната реформа

Министър-председателят Кирил Петков и главният прокурор Иван Гешев ще бъдат изслушани на закрито заседание на мониторинговата група за демокрация към Комисията на ЕП по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Общо 28 писмени въпроса отправиха членовете на ЕП към българските представители. Сега евродепутатите настояват за повече подробности около съдебната реформа у нас, строителството на магистрала "Хемус" и казуса със защитата на един от ключовите свидетели в схемата.

 Комисията наблюдава държави, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдение е и България. В Брюксел заедно с премиера и главния прокурор ще бъдат и министрите на правосъдието Надежда Йорданова и на културата - Атанас Атанасов.

Кирил Петков ще е първият премиер, който се отзовава на поканата. В рамките на визитата в Брюксел, министър-председателят Петков ще се срещне и с новоизбрания председател на Европейския парламент Роберта Мецола, както и с председатели на политическите групи в ЕП.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тези

Тези

28.01.2022 | 00:10

Евро депутатите ще питат и за не вярната декларация на Кирчо и за нарушаването на закона и грубия натиск върху независимата съдебна система, ама това услужливо не го пишете.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?