2374

Прецедент у нас: Бебе Сара от еднополов брак ще получи български акт за раждане

Дете на еднополово семейство ще получи български акт за раждане, в който ще бъдат вписани имената на двете му майки. Административният съд в София отмени отказа на столичния район "Панчарево" да издаде документа. Решението обаче може да се обжалва на по-горна инстанция. Семейството е от българска майка и партньорката й, която е от Гибралтар. Двете живеят в Испания към момента, а случаят им стана знаков за Европа.

„Когато имаме акт за раждане, в който сме вписани и двете като майки, като си дойдем у нас, дъщеря ни все още ще има двама настойници. Няма да ни е страх, че ако нещо стане с мен, съпругата ми ще трябва да иска позволение от родителите ми, за да изведе дъщеря ни от България”, сподели Калина, майката на Сара.

„Делото за бебе Сара беше изпратено със запитване от Административен съд София към съда на ЕС. Той беше категоричен в съобщението си към всички държави членки. Това решение отваря пътя за издаване на лични документи на гражданите на ЕС, които са в сходна или идентична ситуация”, каза в ефира на „На Фокус” Деница Любенова, адвокат на семейството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Да идва Путин Чъ не съ трае от чифутски  фашизъм

Да идва Путин Чъ не съ трае от чифутски фашизъм

22.05.2022 | 20:06

Време е тук да дойде Путин и да създаде ред Ние явно сме безсилни пред наглата всеядна агресивна чифутска пасмина която се опитва да унищожи всички Божий и Християнски ценности А как чифутите нагли ще определят пристигането на братските Християнски Освободителни войски ми е през оная работа Важното е Сара със кучешкото и име нейните джендър чифутски отрепки никога да ги няма по нашите земи Български и Християнски Дали ще им правят Евакуация или Еякулация Може Екстрадация Депортация Евтаназия или Кастрация Важното е да ги няма А отделно от това заедно със тях и допуснатите този гаф да регистрират този отвратителен чифутски напън и да регистрират едно чифутско изпражнение под кучешкото име Сара като Българска гражданка и ползваща се със всичките права като Българските чеда Само през моят труп може да стане това

Отговори
0 2
Богдан Попов

Богдан Попов

22.05.2022 | 19:19

Абе вие луди ли сте? Как може дете от две Жени да му дадете удостоверение и ЕГН ? Тоя свят сё побьрка и в Бьлгария.

Отговори
3 0
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

22.05.2022 | 19:23

Може при капитализма може всичко, това да не ти е комунизма, даже вече жена от жена забременява!

Отговори
1 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?