1553

Пребитият Пендиков вече е в София СНИМКИ

Българският правителствен самолет "ФалкоН" кацна на летище София с жестоко пребитият секретар на българския културен клуб "Цар Борис III” в Охрид, Християн Пендиков на борда. Той бе транспортиран към Военномедицинска академия в София за лечение, предаде репортер на БГНЕС.

Състоянието на 23-годишният българин е много тежко - той е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст.

БГНЕС припомня, че Пендиков бе нападнат снощи в гръб от трима души, единият от които по-късно бе идентифициран като Илия Спасески. Нападението бе извършено вчера около 22.00 часа българско време пред заведението "Тино". Пендиков е бил заедно с още едно момиче. Преди да напусне бара, той е бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония - бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

Пендиков бе настанен в местна болница в Охрид, след което бе транспортиран и прехвърлен в болница в Скопие.

Христо Пендиков е секретар на местното българско сдружение и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход. Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ.

Репортерът на БГНЕС по-рано съобщи, че има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и извършителите на престъплението

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тъпа история

Тъпа история

20.01.2023 | 19:07

Да се избиват сънародници! Но все пак вина носи преди всичко Сърбия - с едната ръка гали, а сдругата - забива нож в гърба. Цялата дандания е заради сръбския шовинизъм.

Отговори
5 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?