Правосъдното ведомство затънало с 300 млн.

333 664 000 лева дължи Министерството на правосъдието по сключени 37 договора за строително-монтажни работи за периода от началото на 2008-а до юли 2009 година. Това съобщи на извънредна пресконференция правосъдният министър Маргарита Попова.

Нарушенията са разкрити при проверка на Дирекция "Вътрешен одит" към министерството. Попова заяви, че докладът от ревизията ще бъде предаден на прокуратурата. Под два от сключените 37 договора стои подписът на бившия министър на правосъдието Миглена Тачева. Тези два договора са на обща стойност 302 милиона лева. Единият е за строежа на сграда за нуждите на столичните районен съд и прокуратура на стойност 184 800 000 лв. За проекта е преведен аванс  на строителната фирма от 5,25 милиона лева. Другият договор е за строежа на Съдебна палата във Варна, който е за 118 милиона лева. Авансът, платен на строителната фирма, е на стойност 3 120 000 лева.

Министър Попова обясни, че за да бъдат прекратени двата договора, държавната такса, която трябва да плати Министерството на правосъдието е в размер на около 9 милиона лева. По думите й, само един от тези договори е приблизително колкото бюджета на ведомството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?