3906

Повече пари: Голяма промяна с болничните

Новият модел влиза в сила от 1 януари

 

Голяма промяна ще има с болничните.  Работещите ще получават повече пари догодина. Поправка в законодателството предвижда работодателят да плаща първите два, а не първите три, както е в момента.

Това се посочва в становище на КНСБ по промените в закона за бюджета. Според синдиката тази мярка ще доведе до допълнителни разходи в системата на ДОО от 77 млн. лева, като загубата на приходи е в размер на 15 млн. лева.

Въпреки това синдикатът оценява промяната като положителна, защото работещите ще получат от НОИ с 10 процентни пункта по-високо заплащане от даваното от работодателя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Защо трябва да има процентни пунктове трябва да е 100% болничния

Защо трябва да има процентни пунктове трябва да е 100% болничния

29.11.2023 | 21:44

Тази скапана държава няма социална политика има само кражби и грабеж. Управляват ни продажници слуги на посолството на Козяк. Болничния трябва да е на 100% от работната заплата иди.оти мръсни.

Отговори
11 0
Пешо

Пешо

29.11.2023 | 20:44

А защо да не получават Пълното си възнаграждение ? Човек като е болен , харчи повечето си пари получени от Болничните , за такси на ДжиПи-та, лекарства , изследвания , болничен престой. С какво е полезен вкъщи ? Ремонт ли ще си направи ? Да не говорим, че в повечето случаи ангажира и някой около себе си , да го вози и да му помага. Аман от Олигофрения в тази държавица недна. Да не казвам , че лекарства и лечения му струват 10-20 пъти повече, от Миризливия , скапан Болничен.

Отговори
17 0
Андрешко е жив!

Андрешко е жив!

30.11.2023 | 07:43

А симулантите !А фалшивите болнични!А работата на черно но в болнични!

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?