1553

Потресаващият разказ за райски газ, дискотека и едно момче в нокаут

15-годишно момче изпадна в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ. Тестът с дрегер, направен в токсикологията на "Пирогов", е показал 1.43 промила, започва репортажът на БНТ.

Семейството на момчето живее в Нидерландия, тук са на почивка. Според майка му инцидентът е станал в дискотека в центъра на Правец.

Тя отправи призив във Фейсбук да се вземат мерки срещу продажбата на алкохол и наркотици на непълнолетни, както и да не се мълчи за подобни случаи.

"Децата, които са го занесли в Спешното, те са казали, че е пил алкохол и е употребявал този газ. Сдобил се е в заведението", казва майката Елица Йорданова.

Момчето тренира баскетбол, вечерта излязъл с приятели да се разходи. Малко след полунощ пратил съобщение на майка си, че се прибира, но не отговорил на позвъняването й. Половин час по-късно е докаран в Спешното отделение в неадекватно състояние. От там го транспортират до "Пирогов", където изпада в безсъзнание.

"Докато се возехме в линейката не бях сигурна диша ли, какво се случва. Буйстваше, размахваше си неконтролирано ръцете и краката. Опитвахме се няколко пъти да го събудим буквално с шамари. Много страшна и много грозна картинка за гледане. Никой не иска детето си да вижда в такова състояние", каза той.

Декларация майката намира в джоба на момчето. С нея тя предполага, че е допуснат в дискотеката.

Управителят на заведението Румен Гунински казва, че момчето може изобщо да не е било в дискотеката.

БНТ: Тук продава ли се райски газ?

Гунински: Тук да. На хора над 18 години се продава, с лични карти.

БНТ: Как е допуснат през охраната с тази декларация?

Гунински: Според мен не е бил с тази декларация. Може да е пил алкохол преди това. Евентуално казват, че са го видели в центъра не знам към колко. Детето е изглеждало леко пияно, вече със сигурност тук гарантирам, че детето не е купувало абсолютно нищо.

Според кмета на община Правец дискотеката е собственост на съпругата му. Управителят е негов син.

"Не знам подробности, какво да ви кажа, просто каквото съм чул, че детето било малолетно, че родителите не знаят къде е в 1 часа. Къде са родителите? Това е заведението на съпругата ми, на фирмата на съпругата ми", каза той.

БНТ: Там се продава райски газ, доколкото разбрахме?

Гунински: Не знам дали се продава, дали не се продава.

БНТ: Така каза синът ви?

Гунински: Сега, остави го настрани...

През нощта майката се връща в дискотеката, за да се види с управителя.

"На една от пейките срещу нас имаше друго дете, което лежеше и повръщаше в същото състояние. Това не е изолиран случай. Хората трябва да си дадат сметка. Не е нещо, което ще видят по филмите. Дори на най-възпитаните, най-гледаните, добре обгрижваните деца може да се случи да попаднат в тази ситуация", казва Йорданова.

От полицията са изискали записи от камерите на заведението, извършва се проверка на случая. Момчето вече си е вкъщи, в добро състояние.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?