3906

Потоп в Берковица: Преля река, евакуират хора ВИДЕО

Очаква се общината да обяви частично бедствено положение


Заради пороите река преля в град Берковица, този следобед. Евакуирани са хора. Има отнесени улици и мостове, както и наводнени къщи. Не се съобщава за пострадали хора в квартал „Раковица”.

Според очевидци река Раковска е излязла от коритото си, а водите ѝ са повлекли всичко по пътя си, образувайки тапи на един от мостовете. Водата е влачила бус близо 200 метра, забивайки го в една от къщите в квартала.

Според първоначални оценки няма къща по поречието на реката, в която да не е влязла вода. Багер вече успя да разчисти тапата от боклуци на моста, за да се оттече водата и да могат хората да се приберат в квартала, информира nova.bg.

Очаква се община Берковица да обяви частично бедствено положение за квартал „Раковица” и за съседното село Бързия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Гаро

Гаро

01.06.2023 | 20:58

Вижте какви дървета и клони са завлечеви на пътя. Те са дошли от коритото на реката. Престъпно безхаберие и безотговорност на местните власти. Някой плаче за затвора.

Отговори
2 1
Уйчо

Уйчо

01.06.2023 | 20:54

Откъде да знаят, че речните корита трябва да се почистват своевременно? Как се образува тапа на мост? Бе тия за идиоти ли ни имат? Били поройни дъждовете. Все едно, че сме паднали от Марс и не знаем какви дъждове са валяли преди години. Обесете кмета и следващия път няма да има тапа на моста.

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?