Потоп! Язовири преливат, свлачище по пътя за Пампорово, улиците в Пловдив под вода

Потоп залива почти цяла България. Много от язовирите са препълнени, а дъждовете не престават.

Активираха се опасни свлачища. Земна маса помля къща в Смолян и рани петима от обитателите й. Свлачище затвориха едната лента на пътя от Асеновград до Пампорово. Опасният участък се разчиства и движението се регулира.

Повечето улици в Пловдив са наводнени, шахтите на места са запушени.

Най-лоша след наводненията е ситуацията в Нови Искър. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на извънреден брифинг. 

"Цяла нощ екипите наблюдаваха нивата на реките. Имаме леко понижение, но продължават да се следят населени участъци от Нови Искър, Житен, Требич, Волуяк. 

Екипите на пожарните са работили през нощта за издигане на диги в Мировяне". Днес ще се правят описи и огледи на къщите и да се помага на хората.

"Нямаме евакуирани хора, но за радост дигите, които се изградиха на 3 места в Мировяне, свършиха работа. Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията", подчерта Фандъкова. 

"Язовир "Суходол 2" е покачил нивото, там ще бъдат изпратени помпи, за да не се стигне до преливане. Екипите не са спали цяла нощ, ще продължим докато е необходимо. 

Във Връбница имаме наводнение участъци от бул. Европа и пътя за "Божурище", но движението не е спирано. Извършено е снегопочистване в район "Панчарево"", заключи кметът на София. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?