4232

Появи се неочаквана нова информация за изчезналата Ивана от Дупница

През последните месеци са забелязани резки промени в поведението на момичето

Държавната агенция за закрила на детето е извършила проверка в учебното заведение, в което се е обучавала изчезналата Ивана Георгиева от Дупница, репортер на "Фокус“. В отговора на отправеното по този случай питане от Infomreja се сочи, че са проведени разговори с членове на персонала на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии. Разговори е имало с ученици и представители на местните институции. Разгледана е училищната документация.

Осъществено е анкетно проучване за проявите и формите на агресия и насилие в училище сред съучениците на Ивана.

Установено е, че през последните месеци са забелязани резки промени в поведението и във външния вид на ученичката, оценени като необичайни от страна на педагогическите специалисти, за които не са били информирани органите за закрила на детето – с цел цялостно проучване и оценка за риска за момичето, консултиране и подкрепа за семейството.

Съучениците на Ивана са споделили пред експертите, че интересът към случая и интерпретациите в някои журналистически публикации са провокирали агресивни коментари, включително заплахи за саморазправа в социалните мрежи.

Във връзка с това, Държавната агенция за закрила на детето призовава за етично отразяване на проблема, с внимание и чувствителност към всички заинтересовани страни.

Събраните данни от проверката се обработват в аналитичен доклад. След това обобщените резултати, включително и пропуските, ще бъдат сведени до знанието на училището, Регионално управление на образованието – Кюстендил и администрацията на Община Дупница, предаде "Фокус".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Вече

Вече

22.03.2024 | 07:00

Е късно хората забравиха за нея . Както и държавата .

Отговори
3 1
Не видях

Не видях

22.03.2024 | 06:59

Нещо ново и така и не пуснаха някоя по добра снимка или от близък план . За да видш как изглежда . По цял свят пускат снимки по тв разлепват навсякъде с имки със сведения и телефони .

Отговори
3 0
Кой?

Кой?

21.03.2024 | 15:04

И коя е тази неочаквана нова информация? много жалък clickbait.

Отговори
7 0
rtyrty

rtyrty

21.03.2024 | 12:30

Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли----> https://use.my/bioman

Отговори
1 5
УФФФФФ

УФФФФФ

21.03.2024 | 11:46

ТЪПОТИИ СЕ ПОЯВИХА СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКИ...

Отговори
5 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?