49

Политиците честитиха 3 март на всички българи

Призиви за единство, за гордост и за спомен за героите, дали живота си за свободата на България. Това са основните послания в поздравленията на политиците в социалните им мрежи по повод днешния празник Трети март. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов честити празника с официално поздравление, което публикува на стори в своя фейсбук профил. 

"Честит национален празник, българи", гласеше поста.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски също не закъсня с поздравленията, като призова българският народ да се обедини в името на силна, европейска България.

"Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ! Честит национален празник", написа в своя фейсбук профил Пеевски.

С пост в социалните мрежи и Мария Габриел честити на българите Трети март.

"Честит национален празник на Република България! Честит 3-ти март! Признателност и дълбок поклон пред паметта на героите, посветили живота си на България", написа Габриел.

Според вътрешния министър Калин Стоянов пък днешният празник е символ на свобода, вяра и надежда за бъдещето.

"Честити 146 години свободна България! Нека продължаваме да се чувстваме свободни, но и отговорни! Да променяме днешния ден към добро с енергия и силна вяра. Нека пребъде България", написа Стоянов.

Отново във фейсбук, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов подчерта, че свободата не е ни е подарена и трябва да я защитаваме.

"На 3 март всеки от нас празнува освобождението на България от турско робство, постигнато с помощта на Русия! На този ден загърбете различията и споровете и си припомнете какво пише на сградата на Народното събрание - Съединението прави силата! Най-вече не забравяйте, че свободата не ни е дадена даром и че тя трябва да се защитава всеки божи ден! Иначе ще я загубим, както вече се е случвало в нашата история! Да живее свободата, да живее българският народ, да живее България", написа Костадинов. 

Министърът на образованието също честити празника с пост в социалните мрежи, а след него Десислава Атанасова пожела да живее България.

В този смисъл лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов припомни в своя пост, че България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война, но не благодарение на Путин:

"Уважаеми и скъпи сънародници, честит трети март! Да ви е честит националният празник на България – денят на Освобождението от турско робство. Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода", гласи постът на Трифонов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
От тези

От тези

03.03.2024 | 18:58

Не искам поздрави за празника от по горе изброените никой не струва .

Отговори
3 0
Това си е наш

Това си е наш

03.03.2024 | 18:54

Празник може и без знамето на тези . Тези дето казваха ,че сме 16 република , и идваха да си купуват флексове ,че те нямаха . Там още му казва болгарка. На червените чушки казват българский перец.

Отговори
1 2
Когато са ни

Когато са ни

03.03.2024 | 18:51

Освобождавали не са били с това знаме . И от фаши...стите също не е било това знаме .

Отговори
1 0
МЪРШИ   НЕ ПОЛИТИЦИ

МЪРШИ НЕ ПОЛИТИЦИ

03.03.2024 | 12:21

ДА ГИ ЗАПОЧВАМЕ И ДА ГИ ДОВЪРШВАМЕ НИКАКВА ЖАЛ НИКАКВО ГАЛЕНЕ ...ДЪРВО И ТО ЯКО И ТО НА МЯСТО КЪДЕТО ГИ СВАРИМ....НИКАКЪВ СЪД СЪДА ЩЕ СМЕ НИЕ...ДОРИ ДА ИЗГЛЕЖДА ТЕРОРИСТИЧНО... ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО ДО 10 ТО КОЛЯНО И НИКАКВА РАБОТА ЗА ДЕЦА И ВНИЦУ....СВЯТ ШИРОК ДА СЕ МАЩАТ.....

Отговори
4 3
МЪРШИ   НЕ ПОЛИТИЦИ

МЪРШИ НЕ ПОЛИТИЦИ

03.03.2024 | 12:19

ГНУС МЕ Е ОТ ВАШИТЕ ПОЗДРАВИ ЛИЦЕМЕРНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ ЩЕ СИ ИЗВОЮВАМЕ ДЪРЖАВАТА !!!! ЩЕ ВИ ВКАРАМЕ КУЧЕТО В ГЪЗА......

Отговори
4 1
Гатьо

Гатьо

03.03.2024 | 12:28

Защо НИКОЙ политикан не казва, че Русия е нашата освободителка? Страхуват се от Галя наверно? Всички повтаеят една изтъркана фраза - почит към героите, без да споменават Плевен и Шипка, Стара Загора, Гурко и Тотлебен , Радецки... А ние се срамуваме от тях - от т.н. политици!

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?