Полицията си направи пи ар на гърба на баща ми

-  Г-н Стоянов, какъв е коментарът ви за разработката на пазарджишката полиция срещу баща ви д-р Георги Стоянов?

- Това е евтин пиар на гърба на един достоен лекар и доказан професионалист. Баща ми в момента е в много тежко състояние, с хипертонична криза. Всички информации, които излизат в медиите, допълнително влошават здравословното му състояние. Аз го съветвам да не чете вестници, да се успокои, но той не може да се отърси от шока, който изживя. Притеснен съм, защото е диабетик от 20 години и е на инсулин. В момента му е нужно спокойствие, което не може да му бъде осигурено в тази ситуация.

-  Все пак полицията извади конкретни данни за вземане на пари, които не минават през болницата?

- Има компетентни органи, които ще установят истината. Аз не искам да коментирам на този етап.

- Богат човек ли е баща ви?

- Всички, които го познават, могат да отговорят на този въпрос. Той живее в таванска стая в кооперация. Кара "Нисан Примера" на 17 години, която струва не повече от 2000 лева. Ако взима по 300 лева на ден, би ли живял по тази начин?

- < Как прие баща ви ареста и обиска?

- Това беше една показна акция, предприета срещу един тих и кротък човек. Присъствах на самия обиск в апартамента, тъй като баща ми се обади да му донеса инсулин. Дойдоха 15 полицаи, които започнаха да ровят навсякъде. Намериха 1100 лева, а не 2000, както бе разпространено от медиите. Не е ли нормално един лекар, ръководител на отделение да има такава сума вкъщи. Толкова е и заплатата му.

- Как реагират колегите на д-р Стоянов?

- Във вторник бях цял ден в болничната стая на баща ми. Почти всички колеги минаха да го видят и да му дадат кураж. Лекарите в Пазарджик твърдо стоят зад него и не могат да приемат, че д-р Стоянов се превърна в символ на корупцията в системата. Молбата ми към пазарджиклии е да се замислят на колко хора е помогнал баща ми. Сигурен съм, че част от тези, които го хулят, също са търсили услуги от баща ми, а децата на доста от тях са проплакали в ръцете му.

 Назначиха д-р Чолаков за врид шеф на Родилно

Доктор Петко Чолаков оглави от вчера Родилното отделение към местната многопрофилна болница. Той ще замества арестуваният преди ден от полицията д-р Георги Стоянов. Срещу последния има обвинение за извършване на криминални аборти. Заради влошено здравословно състояние медикът е в болница и все още не е приведен в следствения арест. Очаква се в родилното отделение да бъде извършена пълна проверка, но това ще стане след като полицията приключи с работата по случая.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?