Покрай Красьо Черничкия ВСС забрави съда в Пещера

Мандатът на сегашната шефка Стефка Стайкова изтича на 20.X., нов избор все още няма

Покрай корупционните скандали около бизнесмена от Плевен Красьо Черничкия Висшият съдебен съвет забрави Пещерския съд. Вече три поредни заседания кадровиците така и не намериха време да разгледат кандидатурите за шеф на местната Темида. Претендентите са двама - сегашната председателка Стефка Стайкова и следователят от Варна Михаил Желев.

В дневния ред за предстоящото заседание на ВСС, което е насрочено за 20 октомври, точка за Пещера отново не фигурира. На този ден обаче изтича мандатът на Стайкова. Това означава, че на 21 октомври съдът в Пещера ще осъмне без административен ръководител.

Пред "Пазарджишка Марица" Стефка Стайкова обясни, че няма представа защо съдебният съвет все още не е гласувал избор за председател. Тя увери, че няма опасност съдът да остане без шеф, защото в закона е предвидена възможност за удължаване на мандата, докато се произнесе ВСС.

КАНДИДАТЪТ ЗА СЛАВА

Единственият претендент за стола на Стайкова е следователят от Варна Михаил Желев. Той е подал документи за почти всички свободни шефски места в страната. Явно човекът иска от следовател да стане направо председател на съд, коментираха служители в храма на Темида.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?