49

Поклон пред човещината! Благородни хора спасяват от ампутация ръцете и краката на самотен баща

49 годишния Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си

 

Светлозар Дончев е самотен баща и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Четири години вече се бори за живота си и въпреки че му ампутираха няколко пръста на ръцете и на краката, на няколко пъти успява да спаси от ампутация целите си ръце и крака. След последната ампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „Света София" вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч надежда, че чрез тази терапия състоянието на самотния баща ще може трайно да се стабилизира и да се стопира ампутацията на краката и ръцете му. За химиотерапията са необходими 30 000 лв., с които Светлозар не разполага и затова неговите приятелите организират няколко дарителски кампании. Благодарение на огромната вълна от съпричастност и дарения са събрани 28 хил. лв. за лечението му с химиотерапия. Остава да се съберат още 2 хил. лв., за да може да се завърши успешно курсът на лечение на Светлозар.

„Благодарен съм на всеки един, който в този труден за мен момент ми протегна ръка и ми помогна. Мечтая скоро отново да съм здрав, да мога да работя и сам да се грижа и да гледам двете си деца. Тогава ще върна направеното ми добро на всеки един човек, който ми е помогнал да оцелея през всички тези трудни моменти и години. Огромно благодаря на всички, които отделиха от личните си средства и ми дариха надежда за живот“, казва през сълзи 49 годишния тежко болен самотен баща. 

Приятелите на Светльо също изказаха благодарност към всички, които се включиха в дарителската кампания, както и на медиите, които публикуваха зов за помощ за него. Те се обърнаха за пореден път към всички хора с добри сърца и ги призоваха заедно да помогнат на тежко болния самотния баща да събере липсващите 2 хил. лв. за успешното завършване на курса на лечение.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?