1553

Поддържа ли шефът на "Величие" директен канал с Москва?

Директна връзка с Кремъл ли има Николай Марков, лидер на новата политическа сензация "Величие". Стара публикация на популярното лице повдигна въпроса за връзките им с Москва.

 Николай Марков споделя преди време във Фейсбук, че поддържа директен канал с Москва, по който подава информация за износ на оръжие към Украйна. Това даде повод на БОЕЦ да сезира ДАНС за шпионаж в полза на Русия. От "Величие" отговориха на атаките, че постът е бил сарказъм и ирония.

Във Фейсбук пост Николай Марков пише, че всеки ден получава по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Допълва, че препращал сигналите по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Заради тези твърдения беше сигнализирана ДАНС.

"Попада в графата шпионство - именно издаване на държавна тайна или поставяне в услуга на чужда държава. Всички български граждани, включително и народните представители трябва да са наясно, че тези дейности са престъпление от най-висок характер", каза пред БНТ Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност.

Според Йордан Божилов подобни твърдения имат друга цел. "Това е нещо от порядъка на конспиративните теории и приказки за наивници или пък част от предизборната борба. Най-малкото е несериозно човек да твърди в социалните мрежи, че извършва престъпления", коментира още Божилов.

Днес от партия "Величие" отрекоха да са шпиони. "Обвиненията за това текат от три месеца. Ходих в ДАНС, дал съм каквото трябва, колегите, доколкото знам, работят и са работили. Ако е установено такова нещо, би трябвало да се вземат някакви мерки. Ако не са взели, значи са установили, че няма подобни неща, но аз нямам притеснение", каза Николай Марков.

Интервю с Ивелин Михайлов, идеолог на "Възраждане" -очаквайте утре в "Марица".

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?