71

Почина един от най-известните български журналисти СНИМКА

Журналистът Георги Ифандиев е починал. Това става ясно от постове на негови близки и приятели в социалните мрежи. Ифандиев дълго време е боледувал от рак на панкреаса и не е успял да се пребори за живота си.

Георги Ифандиев работи във вестник „Вечерни новини“, вестник „Софийски новини“, издание на Агенция „София прес“, вестник „Футбол“, откъдето е уволнен в края на 1988 г. След 1989 г. работи във вестниците „Софийски вести“, „Вести“, „Демокрация“, „Подкрепа“, „Българска корона“, „Експрес“ и „Балканите днес“.

През 1990 г. издава първия частен спортен вестник „Шампион“. През 1993 г. издава антикомунистическия вестник „Огледало“. От 2009 г. пише за електронната медия „Форумът“. Бил е тв водещ на публицистичното предаване „Между редовете“ по телевизия СКАТ и на предаването „Диагноза“ по кабелната телевизия Евроком България.

Имаше свой сайт „Диагноза. нет“.

Автор е на много книги, между които: „Сянката на Цион“ в пет тома, „Световното правителство: Каква е цената на човечеството“, „Спомени за изгубения живот“, „Чудовището“, „Името на звяра“, „Хитлер в Патагония“, ИК „Огледало“, София, 2011.

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?