1553

Почина Добри, легендарният мечок от Белица

Почина един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица - 36-годишният мечок Добри, съобщиха от парка на официалната им фейсбук страница, цитирани от ДИР.БГ.

Добри беше спасен от екипа на мечия парк през 2003 г. и оттогава насам, въпреки че беше почти напълно сляп, успя да изживее спокойно старините си, съобщават още от парка край Белица. От парка допълват, че слепотата му не му е попречила да общува с други мечки и той не е бил самотен в компанията на други мечки в сектора.

През последната година Добри е живеел сам, поради напредналата си възраст, а и заради уврежданията си, но гледачите са полагали ежедневни грижи за него.

От парка, управляван от фондация "Четири лапи" съвместно с фондация "Бриджит Бардо", съобщават още, че мечокът се е оттеглил в бърлогата си миналия месец, а при излизанията от нея е изглеждал добре. Възрастният мечок е открит безжизнен близо до бърлогата си, съобщават още от парка.

От парка изразяват скръбта си за загубата на мечока, но посочват, че "се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в Парка за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан". От парка допълват, че продължават да се грижат за всички обитатели по начина, по който заслужават.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ловец

Ловец

11.01.2023 | 08:03

R.I.P.

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?