4232

По-скъпа ли е празничната трапеза: Колко ще изхарчат българите за празниците?

Цените на едро на някои хранителни продукти скочиха

Така например цената на краставиците за последната седмица скочи с повече от 15 процента. Поскъпване има и при яйцата, маслото, свинското и пилешкото месо, пише Нова ТВ.

Как ще посрещнем празниците и за какво ще ни стигнат парите за коледната трапеза?

Около 500 лева ще отдели семейството на Таня от Монтана, за да посрещне коледните празници. Според нея цените са високи и поевтиняване в магазините не вижда.

„Разбира се, че трябва да паднат цените на основните хранителни продукти, защото са доста скъпи, с оглед на това, което получаваме като доходи. 10 яйца са 5 лева. Разбира се, че са в опаковка и това оскъпява продукта“, казва Таня Ценова.

Скромна или не, трапеза за Бъдни вечер и Коледа ще има във всеки дом, разказват пазаруващите. Тази година Камелия е предвидила да изхарчи около 800 лева за подаръци и храна.

„Ще има от всичко, аз много обичам да подготвям богата трапеза. Но цените, как ви се струват? Завишени са. Не е както преди. От миналата година досега - завишени са. Има ли цени, които са надолу? Не съм забелязала“, заяви Камелия Цолова.

Хората коментират, че инициативата „Достъпно за вас“ не са я срещали в магазините, затова разчитат на промоциите. А цените всеки ден ги шокират. На пазара в Монтана връзка свежи подправки се продават за 2 лева. Търговците отчитат повишение на някои плодове и зеленчуци.

„Повишение на краставицата има, има и на розовия домат. А на нещо понижение? Не, даже и на гъбата цената тръгна нагоре. На какво се дължи това според вас? Не мога да ви кажа, спекулация“, заяви Петранка Илиева, продавач.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
За това

За това

10.12.2023 | 14:24

Празнувам само нова година . Не харча за Бъдни вечер или Коледа да правя трапеза . Кавотомси сготви ме това ядеме .Не сме на зор да се готви и харчат провизии за тоя дето духа. И подаръците си раздаваме на нова година .

Отговори
1 0
хахо

хахо

10.12.2023 | 14:18

Нищо по-различно от Обикновеното ежедневие! Толкова позволава джоба на един инвалид, изоставен без помощни средства, без подпомагане, за да може да изкара някой друг лев! Всеки гледа да отнеме конституционните му права и онова което му се полага по Закон! Като се Започне с Провителството и всички надолу! Само една инвалидна пенсия не стига дори и за това!

Отговори
0 1
До хахоела да те

До хахоела да те

11.12.2023 | 08:20

Поправихме в лудницата с малко бой , електро шок , и ледена вода , да ти дойде мозъка в главата .

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?