1553

По-добре от мама може да ни разбере само един човек - нейната майка

Днешните баби са ни скъпи не само заради вкусните мекици и добрата дума, която винаги имат под ръка за своите внуци. Те често са секси, в крак с предизвикателството на времето и вдъхновяват, че най-доброто в живота наистина предстои 

 

От Цветелина Атанасова

 

Да имаш баба във форма, когато най-много ти е нужна подкрепа за важните неща в живота, си е истински късмет. В моменти на труден избор има само един човек, който може да те разбере по-добре от мама. И това е нейната майка. 

Бабата играе важна роля в живота на всяко дете. Но днешните баби привличат не само с вкусните мекици и добрата дума, която винаги имат подръка за своите внуци. Те са секси, в крак с предизвикателството на времето и вдъхновяват с увереността, че най-доброто в живота ни наистина предстои.

Да им отдадем заслуженото днес.   

23 юли - Международен ден на най-добрата БАБА

На тази дата отбелязваме Международния ден на великолепната баба. Празникът идва от САЩ, където на 23 юли американците празнуват Georgous Grandma Day - Ден на най-добрата баба. В България през януари отбелязваме Бабинден, но по-скоро като Ден на родилната помощ. Всъщност в България няма специален ден, посветен на жената, която е помогнала с отглеждането ни, глезила ни е и която и до днес силно обичаме.

В много страни тези нежни и мили дами са официално почетени. Французите отбелязват празника през първата неделя на март, турците - на 8 февруари, въпреки че на този ден добавиха и дядовците. Поляците поздравяват бабите на 21 януари, а италианците - в първата неделя на октомври. За католиците този ден е съобразен с Деня на ангела-пазител. Разбираемо е - кой друг толкова искрено ще защитава и пази внуците си от неприятности и нещастия, ако не бабите.

В Русия има Ден на възрастните хора, но трябва да признаем, че не всяка баба се смята за стара и не всяка възрастна жена е баба.

Помощта и подкрепата са много важни за всяко младо семейство

Помощта на бабите и дядовците е безценна, децата имат мили спомени за тях. Внуците могат да научат много, защото у дедите ни се крие огромен опит.

Понякога заради работата или желанието за кариера за родителите грижите за децата са на второ място. Това е нормален процес, проявява се желание да се изхрани семейството, да му се осигури по-добро съществуване. Но в този случай родителите отделят малко време на децата. В тази ситуация бабите и дядовците идват на помощ, за да станат опора за внуците.

Какво влияние има по-старото поколение върху внуците?

Първо, бабите и дядовците могат да научат детето на нещо ново. Най-често това се отнася за ръкоделие. Уменията за готвене и шиене ще имат положителен ефект върху вашето дете, те са полезни, възпитават постоянство и фина моторика у малчуганите.

Второ, когато общуват с баба и дядо, подрастващите често научават нещо ново за семейството си. Историите за родословното дърво могат да бъдат депозирани в паметта на детето, по-късно то ще предаде тази информация на своите потомци и ще се гордее, че е наследник на това семейство.

Трето, това са хора от старата школа, те предават непреходните морални ценности на новото поколение.

Е, къде щяхме да бъдем без скъпите ни баби и кой щеше да ни прави вкусни палачинки и мекички, когато пожелаем, да ни плете топли чорапи и шапка за зимата и да ни разказва неуморно приказки за лека нощ?

Млади, красиви и секси баби

Никой не иска да остарее, но времето не може да бъде спряно. Въпреки това има жени, които старостта заобикаля. Всички те имат деца, внуци, работа и в същото време - зашеметяващ външен вид.

Днес секси бабите след четиридесетгодишна възраст не се посвещават на ежедневието и домакинската работа, а поддържат свои собствени блогове, спортуват и пътуват. Благодарение на това и не без всякакви намеси на специалисти по красота те изглеждат невероятно.

Жените, които рано стават баби, разбира се, са невероятно красиви и секси жени. Може би затова конкурсът за красота, в който участват само баби, е толкова популярен в Бразилия. В него имат възможност да се включат жени над четиридесет години.

Основното правило на състезанието е наличието на поне един внук. На конкурса ежегодно участват красиви баби, чиито снимки ясно показват колко обичат да се грижат за себе си и колко добре изглеждат. Дори е трудно да се повярва, че те са баби.

„Не ни интересуват годините” - под такова мото се провежда конкурсът за красота на бразилските баби. Вярно, гледайки тези стройни, здрави и изящни жени, думата „баба” дори не ни идва наум. Тези очарователни дами с външност на модели изглеждат зашеметяващо.

В България също се провежда конкурс „Мисис Баба”, на който се явяват изключително красиви наши сънароднички. Тази година той беше спечелен от кметицата на мездренското село Върбешница - Магдалена Динкова.

За Гинес

• Румъния е дом на Рифка Станеску, която е вписана в Книгата за рекордите на Гинес като най-младата баба на планетата. Когато проплакало внучето й, тя била само на 23 години.

• Във Франция Жана-Луиз Калман, доживяла до 122 години, видяла внуците си от трето поколение.

• Бабите, живеещи в Украйна и Русия, според експерти, плетат най-много ръкавици в света.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мургав

Мургав

24.07.2022 | 20:53

Сига...кат са ужених и скивах за парви пат майкята на жината, щото приди туй свадбата са уреждаши ут родата и дори булката не бях киризил ощи, напрау сажалих на мумента що за щерка й са женя. Идна такваз...как да ви я упиша: висока метар и усемдесет, към 55-60 кила вав тегло, черна кат кюмюр коса, зелени комбали, бяла кожа вав суратя ша кажеш чи е неква ут скандинавията дошла, ей таквиз далги нозе, таквоз малку барабанчи и гарди кат ломски любеници. Гармеше ви казвам....викам си на акъла, таз мойта баба можи да уткине сума ти и краставици и за ощи да пита! Брях, ами сига...ко да прая, чи и вдовица утгоре на туй-дедото са споминал идна нощ низнайну ут ко, без да е бил болен от нещо. Кат гледах мойто булка- метар и пидесе и пет, към 110 оки, малку кривугледа, сас мостаци, леку трътлеста.....ама накичена сас злату и паре кеш, прежалих са. Затуй парвото чаве крастихме на бабата, а тя......ко да ви разправям....сещайти са.

Отговори
0 0
Белчо Славянски

Белчо Славянски

24.07.2022 | 21:42

Т'ва дету си гу написал, изобщо не отговаря нито на акцента, нито на физическите характеристики на нашите мургави съграждани.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?