46

Пловдивски зет стана най-младият шеф на парламента

Пловдивски зет стана най-младият шеф на парламента в новата ни история. 34-годишният юрист Никола Минчев  беше предложен от  "Продължаваме промяната" и със 158 гласа "за", 1 "против" и 72 "въздържал се" получи председателския пост. Само Стефан Стамболов е бил по-млад от него с 4 години, когато оглавява Народното събрание през 1884 г.  В първото си изявление Минчев призна, че номинацията му е лично предложение на лидера на ПП Кирил Петков, който го убедил да се нагърби с тази отговорност. Новият шеф влезе в 47-ото НС като водач на пернишката листа, но е свързан с града под тепетата, защото от 6 години е женен за пловдивчанката Силвия.  От постовете на Минчев в социалната мрежа личи, че допреди да се влее в редиците на ПП, е бил фен на Реформаторския блок, а преди това и на "Демократична България", както и поддръжник на протестите срещу управлението на ГЕРБ.

Никола Минчев е по-щастлив като младоженец, отколкото като шеф на парламента

 

Красивата му съпруга обаче и в момента продължава да поддържа ДБ, личи от профилната й снимка в мрежата. Това явно не е проблем, защото двете партии вървят към обща управленска коалиция, заедно с БСП и "Има такъв народ". При очаквания избор за премиер на родения под тепетата Кирил Петков, Пловдив може да се похвали със сериозно завръщане във властта. 

Минчев  е завършил най-престижната езикова гимназия в столицата -91-ва Немска, която се намира на "Позитано". Владее и английски език. Следва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работил е близо 10 години в кантората "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков", която напуска на 15 септември, предвид, очевидно, захващането си с политиката.

Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

"Не се чувствам с нещо по-голям от останалите депутати. Най-важното е, че сме равни - всеки от нас има еднакви права и задължения, всеки има своите компетентности", заяви след избора му новият шеф на парламента. 

"Тепърва ще трябва да свикна с този статут, охраната е голяма разлика. Надявам се, че няма да повлияе на личния ми живот. И ще направя всичко възможно да не ми повлияе и да остана същият човек, който съм", каза още Минчев.Той похвали и заместниците си на председателската банка.

"Екипът е доста сериозен, хора с доста сериозен опит са до мен. На председателската банка също се чувствам уверен и ще разчитам на тях", каза още Минчев, като допълни, че би се съветвал с предишния шеф на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева.

Минчев призна още пред медиите, че през годините е ръководил екип в адвокатската си практика, но не и толкова голям, колкото сега му се налага.

"Екип от 240 човека не съм ръководил досега, но за всяко нещо има първи път", демонстрира увереност новият председател на НС, който се справи без гафове в първия си ден на парламентарната трибуна. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Бойк фон Банк

Бойк фон Банк

03.12.2021 | 21:13

Убау!Шъ му гледами сеиря.Друуго си беши председател кърджалийската убосница.Тя акъл няа ама има дупка.Тоз няа дупка.Имал ум.Кой ти бръсни неска ума бе.Че си умрем от гъдел у къщи.

Отговори
8 1
Тиква

Тиква

03.12.2021 | 18:58

Е Румен Радев

Отговори
8 15
Карпуз

Карпуз

03.12.2021 | 18:33

Защо обиждаш момчето ве тикво май хамелионче ще излезе тоз юнак.

Отговори
11 6
Митко

Митко

03.12.2021 | 18:06

Браво на момчето, като се сетя за ПКП...разликата е от небето до земята.

Отговори
32 11
Има ли цензура тук?

Има ли цензура тук?

03.12.2021 | 18:40

Митак, защо не мога да гласувам (с плюс) за коментара ти?

Отговори
4 6
Ерхан

Ерхан

03.12.2021 | 18:06

Тоз е много млад а вече сменил няколко партии. Явно е политичека прост.итутка

Отговори
27 15
Тиква

Тиква

03.12.2021 | 18:07

Абе помак, ти пак ли си се изходил тука.

Отговори
7 18
До тиква

До тиква

03.12.2021 | 19:02

Нещо не ви харесва коментара ми май политически лилипутки

Отговори
6 10

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?