Плевнелиев раздал 13-а заплата

Служителите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са получили 13-а заплата под формата на бонуси за празника на строителя - Димитровден. Това заяви червеният депутат Румен Петков и обвини министър Плевнелиев, че лъже за лошото финансово състояние на министерството.

По думите на Петков парите са раздадени на служителите в министерството тайно при това в момент, в който се говори за масови съкращения в строителния сектор. Да се направи една такава стъпка е, меко казано, цинично, подчерта червеният депутат и нарече министъра "лъжец от калибър". Според Петков това означавало, че предходното ръководство на министерството е осигурило икономии и не са верни изявленията на министър Плевнелиев, че министерството е фалирало.

Румен Петков допълни, че вероятно става дума за стотици хиляди левове, изхарчени за премии по време на криза. Той изрази готовност да се извини публично на министъра, ако твърденията му се окажат неверни. На министъра обаче ще трябва да се потърси сметка, ако изнесената информация е истина, категоричен бе депутатът.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?