Плащаш 2 бона, ако повредиш общински пътища в столицата

Глоби от 300 до 2 000 лева предвижда новата общинска наредба за управление на общинските пътища в Столичната община, ако се повреждат или унищожават пътища, пътни съоръжения и прилежащите им части, при движение на извънгабаритни и тежки камиони без разрешение от общината или разпиляване на опасни за хората и околната среда вещества, съобщи БТА.

Новата наредба е обявена от общината за общественото обсъждане. Същият размер на глобата ще понасят и извършващите дейности, застрашаващи безопасността на движението или използването на пътя, както и тези, които предизвикват спиране на движението без надлежното разрешение.

С глоба ще се наказват и извършваните по пътищата в Столичната община без разрешение от администрацията строителни и ремонтни работи по пътя, извън границите на населените места, прокарването на нови и ремонта на съществуващи телефонни, електропроводни, напоителни и други канали. Санкции ще има и когато без разрешение са открити нови или ремонтирани съществуващи крайпътни обекти за обслужване на пътници и превозни средства, а също и при изграждане на пътни връзки към тези обекти или към съседни имоти. Изграждането на рекламни съоръжения и поставянето на рекламни материали без разрешение също ще бъде санкционирано. При повторни нарушения глобата ще е от 500 до 3 000 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?