Пламна жестока война между Стоичков и Слави!

Дългия поискал 20 000 евро хонорар, за да пее на бенефиса на Камата в Барселона

„Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал от кръга на приятелите си още преди 7 години, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!"

Това изказване на Христо Стоичков срещу гологлавия шоумен е направено преди 2-3 месеца и бе цитирано по памет от очевидец на словесната изцепка на Камата. Мнението си за Дългия най-титулуваният български футболист изразил след съвместна своя пресконференция със социалния министър Тотьо Младенов, на която стана известно, че майсторът на топката ще лобира за България в Европейския съюз.

От последвалия разказ на Модерния ляв за "кирливанлъка" на Слави Трифонов, станало известно, че причината за зачеркнатото приятелство между двамата е меркантилността на Дългия. Слави поискал на Стоичков хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона.

На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион "Ноу Камп" в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на "Златната топка". В бенефиса на Камата се срещнаха "Дрийм тийма" на "Барселона" и "Отбора на света", който бе съставен от куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години - Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола... Двата отбора бяха водени от треньорите легенди сър Боби Робсън и Йохан Кройф, асистираше им Димитър Пенев. Всички герои от САЩ'94 също взеха участие в прощалния мач на Христо Стоичков.

Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Слави Трифонов. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо - мениджърът Лъчезар Танев, поканил шоумена и неговия "Ку-ку бенд" в Барселона, Дългия заковал твърда тарифа от 20 000 евро за неговото участие плюс още 10 000 евро за музикантите от "Ку-ку бенд".

Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион "Ноу камп". За сравнение -великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50 000 евро, но категорично отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист. От своите хонорари се отказали и чуждестранните футболни звезди, макар импресариото Лъчезар Танев да настоявал да им се плати, за да не си намерят ритнитопковците повод да не дойдат. Така например направи Диего Марадона, който се оправда със здравословни проблеми, както и Ромарио, който си имаше по-важни задачи в родната Бразилия в този период.

„Христо Стоичков е всичко друго, но не и стиснат - затова не направи въпрос за парите, които трябва да получи Слави Трифонов. Все пак от "Танев, Сираков и КО" отказаха оркестъра, тъй като цялата организация на бенефиса излезе някъде около 300 000 евро - но не за хонорари, никой освен Дългия не поиска, а за самолетни билети и хотелски стаи. Само от София пристигнаха два самолета с негови гости", разказва очевидец пред "Всеки ден".

Слави Трифонов все пак не взел пари от Стоичков, тъй като бил...подарен на Камата от президента на България Георги Първанов. Държавния глава натоварил Дългия в самолета си и го доставил за бенефиса на Ицо. Президентът "помолил" един от основните си спонсори да поеме хонорарът на Слави Трифонов, а индустриалецът естествено се съгласил.

Не стига това, ами и тогавашния спортен министър Васил Иванов - Лучано също се отчел под масата на лакомия шоумен. Стоичков си спомня смътно, че учиндолецът гушнал немалка сума пари заради кампанията "Свобода за медицинските сестри в Либия". На бенефиса на кавалера на "Златната топка" всички наши футболисти позираха с такива фланелки, но само Слави Трифонов осребри патриотизма си.

След бенефиса на "Ноу Камп" през май 2004 г. Христо дал пищна вечеря за приятелите си. На партито Камата не пропуснал да унижи Дългия, провиквайки се в характерния си стил: "Абе, Трифонов, ти си коминочистач, що си седнал на масата на баровците? Ще вземеш да ги изцапаш!"

Майтапът бил по повод неуме стна шега на учиндолеца в "Шоуто на Слави" с примата на българската естрада Лили Иванова, която е приятелка на Стоичков.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Мишев

Мишев

11.04.2021 | 09:33

Бил съм в Африка,мачу пичу в царевичака,връзваме кораба и хлапетста се струпват да им дадеш нещо ,някои и чисто гова голи,и питат какви сте отговаряме българи Стойков,Стойков,явно им идва трудно словосъчетанието "ич" та така знаят го .

Отговори
0 0
ЦЕЦО

ЦЕЦО

06.11.2011 | 18:32

Стоичков като е такъв патриот защо така здраво се натиска за построяване на 25 хиляден стадион в Пловдив щом пловдивчани не искат. Явно за да гушне комисионната

Отговори
0 0
Garibaldi

Garibaldi

05.11.2011 | 13:11

И единият и другият са се оляли от всякъде.Когато на Стои4ков му "подаряваха "апартаменти в Банско и другаде и го правеха почетен гражданин,нима тогава той се отказваше от тези подаръци.?

Отговори
0 0
Niko57

Niko57

05.11.2011 | 07:55

Стоичков го знае цял свят а Слави е эа местно забавление111

Отговори
1 0
бай Онзи

бай Онзи

04.11.2011 | 20:31

Що ни занимавате как са се плюли двама селски тъпаци ?....!

Отговори
0 0
SENI BANA YAZMCLAR

SENI BANA YAZMCLAR

04.11.2011 | 19:44

слави сие гей а стои4ков сие легенда за бг

Отговори
0 0
вашата баба

вашата баба

04.11.2011 | 15:08

От един дол дренки са и двамата, но по простотия Стоичков няма равен на себе си, а Слави Трифонов е ненадминат по алчност и гьонсуратлък

Отговори
0 0
Иван

Иван

04.11.2011 | 14:57

Ужас! Хвани единия, та блъсни другия- един дол дренки!!! Ако има конкурс за простащина, да се чудиш на кой от двамата да я присъдиш, ама...май все пак с 0,00001% Камата натежава?!

Отговори
0 0
А ся

А ся

04.11.2011 | 13:32

А да видим ся-кой е по проЗд и кой повече ша оплюе другия.Аз залагам на Стоичков!

Отговори
0 0
nnn

nnn

04.11.2011 | 13:02

Че какъв певец е Трифонов за да иска такъв хонорар.Гласът му е пълна трагедия и мрънка под носът си когато пее.

Отговори
0 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?