Писма пътуват 3 седмици от общината до "Тракия"

Колко време е нужно на едно писмо, за да пропътува 20 метра в Пазарджик? Оказва се, че за това е нужно времето от три седмици. Пример за трудното пресичане на площадното пространство между общината и хотел "Тракия" е покана за извънредната сесия на общинския съвет, насрочена за 1 октомври. Писмото с проект за дневен ред е пуснато от деловодството на местната управа на датата 29 септември, видно от пощенското клеймо. В офиса на председателя на постоянната комисия по бюджет и икономика Тодор Тодоров обаче пликът идва чак на 23 октомври, почти месец по-късно.

Но това не е всичко, обяснява Тодоров. В кореспонденцията му от миналия петък има още една покана, този път за тържествената сесия, проведена на 12 октомври. Изходящият печат е с дата 9 октомври, а писмото идва отново на 23-и.

Това е абсурдна ситуация за началото на 21 век. Вярно е, че тези закъснения не са попречили по никакъв начин на работата ми като съветник, но ако вътре имаше важни документи, какво щяхме да правим. Освен това всеки един съветник може да използва закъснението на пощата като аргумент, че не е известен за заседание на местния парламент, коментира Тодор Тодоров.

ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ще се запозная със случая и ще разпоредя проверка, заяви шефката на "Български пощи" в Пазарджик Вела Банкова. Тя не можеше да повярва, че подобно закъснение е възможно.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?