1553

Петима спасители търсят изчезналия на Вихрен планинар

Рано тази сутрин Планинската спасителна служба поднови акцията по издирването на 69-годишният турист, който изчезна в Пирин.

Изчезналият мъж е опитен планинар и онзи ден е тръгнал сам в планината с добра екипировка. За последно се чува с близките си онзи ден и им казва, че е в района на връх Вихрен, оттогава няма връзка с него. Тази сутрин петима души от ПСС - Банско тръгнаха на издирвателна акция към върха. Районът ще бъде претърсен по три маршрута, предаде БНТ.

"Сведенията за него са, че е много добре подготвен и много добре екипиран, но какво се е случило с него, дано да разберем до довечера. Локализирано е мястото. Някъде към връх Вихрен се е обадил завчера към 5 и 10 часа, и е казал че е на 10-ина минути под връх Вихрен, така че момчетата ще проверят този район. Периметърът е доста голям. Има надежда, след като е добре екипиран и много добре подготвен, нещата да се развият благоприятно", заяви Методи Баненски, дежурен в ПСС - Банско.

От Планинската спасителна служба призовават туристите да не тръгват сами на поход, или ако го направят - да информират близките си за точния маршрут, по който смятат да поемат

 

заб. снимката е илюстративна

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Бродил  с  мозък  та  знае

Бродил с мозък та знае

28.12.2022 | 23:09

Какво значи опитен, от голям опит му е хрумнало да изкачва Вихрен и то посред зима в пет часа вечерта, когато вече се е стъмнило.

Отговори
0 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

28.12.2022 | 09:12

ДАНО го ОТКРИЯТ невредим

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

28.12.2022 | 09:12

ДАНО ГО ОТКРИЯТ ЖИВ ЗДРАВ на ЧОВЕКЪТ

Отговори
3 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?