Петърнейчев иска 32 бона обезщетение от Атанас Стоилов

Депутатът от БСП Георги Петърнейчев заведе гражданско дело срещу бившия заместник-кмет на Пещера Атанас Стоилов. Поводът за иска, който е на обща стойност 32 хиляди лева, са изявленията на Стоилов пред жълт вестник отпреди няколко месеца. В публикацията, която касаеше случая "Белнейски", Стоилов цитира слуховете, носещи се из Пещера относно извършителите. Един от тях засягаше и семейството на Петърнейчев. Разрази се страхотен скандал, а тогавашният губернатор се закани да съди Стоилов.

Преди ден делото трябваше да се гледа в Пещерския районен съд. По искане на адвоката на Стоилов - Емил Василев обаче всички магистрати в родопския град си направиха самоотвод и не пожелаха да гледат делото. Причината е, че дъщерята на Петърнейчев - Даниела е прокурор в местния съд. За да няма съмнения относно безпристрастността на магистратите, папката бе изпратена в петък до председателката на Окръжния съд в Пазарджик Ивета Парпулова, която трябва да реши къде да се гледа делото.

Петърнейчев претендира обезщетение по общо пет пункта, като общата стойност на иска е 32 хиляди лева. Не се чувствам виновен и не виждам с какво бих могъл да бъда виновен, коментира пред репортер Атанас Стоилов. В интервюто не съм казал нищо ново, просто припомних слухове, които бяха тиражирани хиляди пъти преди това във вестници, телевизии и радиа. Според мен целта на това дело е да послужи като предупреждение към хората да не говорят много-много. На Петърнейчев пари не му трябват, той си има достатъчно. Оттук-нататък всеки трябва да внимава какво приказва. Друга причина за иска не виждам, коментира Стоилов.

АДВОКАТЪТ

Със защитата на Атанас Стоилов се е заел един от най-близките приятели на Волен Сидеров - адвокат Емил Василев. В момента той е член на комисията за борба с корупцията и престъпността.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?