49

Пеканов за наводненията: Пострадалите ще бъдат подпомогнати

Ситуацията е тежка - колегите министри от няколко дни са в района, институциите реагираха бързо. Хората, които са пострадали, ще бъдат подпомогнати. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по повод наводненията в села в Карловско пред БНТ.

"Нека първо да се успокоят нещата, ситуацията е под контрол. Държавата има достатъчно механизми, с които да подпомогне хората", каза Пеканов.

Той отчете, че страната е във фазата на изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, изпратено е първото искане за първо плащане. Очакваме парите да дойдат през есента, каза Пеканов. Става въпрос за около 1,3 млрд. евро.

По думите му през есента ще започнат и първите проекти - санирането по програмата за енергийна ефективност, като МРРБ в момента изготвя насоките за кандидатстване. Това е една от програмите, по които има изключителен интерес от общините.

Министерството на иновациите пък приема заявки от бизнеса за финансиране за дигитализация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Да попитам само

Да попитам само

04.09.2022 | 17:10

Другарю Путканов Във евраци ли ще им плащате или във вече унижени инфлационни левчета Щото като ти следя линията на чифутската ти мисъл продажна тя по бърже сака да ни фкара у Еврозоната отколкото да бъдат обещетени тези пострадали хорица Та за туй та питам Щото още помня фургоните от Стражица Де И помня къде ми отидоха ония дарения който отделях от моята цоциалистическа заплата за нуждаещите се от Стражица Едни пари отидоха за софрите на другарите от ЦК на БКП а друга част ги лапна един кьорав представител на Световната Банка Райън ЪП Макър и до ден днешен да не е изяснено Ко общо има една Цоциалистическа Държава със Циониската Цоциалистическа Банка освен цицането Тъ моля те другарю Путканов Бъде конкретен От коя дата шъ могат и тез пострадали хора ще имат щастието да цицат от вимето на цоциализъма от който вие цицате Дъл ще дойде някога и техния ред да поцицат от това виме

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?